Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zateplení stropu na půdě nad bytem v rodinném domě

Pane Milane: To není tak docela pravda. Vyrábějí se polystyreny s kročejovým útlumem. I 10cm polyše je zateplení. Jestli je dostatečné je věc druhá.
Pane Yorgu: Zdá se mi to, nebo nevíte co chcete? Pan Milan Vám nabídl jednoduché, levné a elegantní řešní. Levným řešením nemyslím jen z pohledu pořizopvacích nákladů, ale i možností budoucí využitelnosti této izolace na zateplení střešního pláště v případě, že se bude zobytňovat podkroví. Pochopte, že strop bude plnit jinou funkci v případě, že nad ním bude neobytný nevytápěný prosttor a jinou v případě, že nad ním bude obytný nebo pobytový vytápěný prostor. U nevytápěné půdy musí především tepelně izolovat! Proč řešíte kročejovou neprůzvučnost, když prostor bude sloužit jako skladiště? U obytných prostor musí plnit především funkci zvukoizolační, tam je řešení kročejové neprůzvučnosti namístě. Nemůžete mít obojí najednou. A nebo můžete, ale zozhodně to nebude levné ani efektivní.
Zvolil bych řešení pana Milana s tím, že pokud by došlo na zobytnění podkroví, tak podlahu rozeberete, izolaci využijete k zateplení střechy a uděláte novou lehkou nebo těžkou plovoucí podlahu.

P.S. skutečně máte přímo na hurdiskách beton?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny