Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Zateplení stropu na půdě nad bytem v rodinném domě

No, úplně na prvním místě peníze nejsou. Jde mi spíše o to, že mi byla nabídnuta možnost izolace bez podlahy s cenou kolem 1000 Kč/m2. A to mě docela vystrašilo. Byl to černý deskový materiál tvarově podobný polystyrenu, ale údajně to bylo foukané ze skla. No, prozatím jsem poděkoval. To se mi zdá přece jen hodně. Chtěl bych se na těch 100 m2 vejít do 100000 včetně podlahy. Pokud to vůbec lze.

Po té půdě se běžně chodí, manželka tam třeba věší prádlo. To harampádí jsem zmínil hlavně proto, že jsem ho teď po 25 letech provozu pracně vyklízel. Jinak tam jsou uloženy hlavně kufry a podobné věci, které se často nepoužívají.

Momentálně tam je rovná podlaha ze škvárobetonu a chtěl bych to zaizolovat ve zmíněných 20 cm včetně funkční podlahy s nejlevnějším linem a mít od toho na věky pokoj. Jestli si tam někdy dcera až ji přestane bavit bydlení v Praze přece jen udělá byt, tak bude mít jen o starost s podlahou méně. Pochozí lávku nechci. Tu mám už v tom trojúhelníku nad kleštinami. A vím, jak se z ní padá.

Z popisu je zřejmé, že sice vlastním dům, který jsem kdysi vlastním přičiněním svépomocí postavil, ale o této problematice nevím zhola nic. Přesto bych ale nerad dělal hejla, nějakému šikulovi, který mi své řešení představí jako jediné možné. Proto ten dotaz tady.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny