Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blikání LED pásku

MM.., 17.08.2015 18:17
Ja nepisem o tom ci sa tam dostane voda alebo ne, ale o tom aby to krytie izlovalo aj napatie 400V apod. (t.j. ne ochranu zariadenia pred vodou (=IP neco) ale ochranu teba (vody) pred zariadenim :)
Ked nechapes na co narazam, tak sorry ale potom tomu nerozumies ty, a o to horesie je ze to robis. Ja netaham ziadne draty, ale napriek tomu velmi dobre viem ako sa chranit pred cinanom.


V elektrikařině "na nič nenarážame", ale respektujeme příslušné předpisy. Pokud tedy "hociaký Číňan" cosi vyrobí a jeho tuzemský prodejce deklaruje prohlášením o shodě, že zařízení je určeno pro provoz v potopeném stavu až do 5ti metrů vodního sloupce a pokud použiji k napájení zdroj bezpečného napětí (tedy SELV) s prohlášením o shodě (o předepsané velikosti napětí), je zařízení připraveno k revizi a po jejím vystavení jej předám s klidným svědomím k užívání. NIC MÉNĚ, ANI NIC VÍCE. Takhle to v elektrikařině (a nejen tam) funguje. Pokud dojde k vadě zdroje a jejím vlivem k proražení izolace LED pásek a pokud takové zařízení způsobí úraz, nebo škodu, jde to za "stvořitelem" prohlášení od tohoto zařízení - a taky nic víc, ani nic méně. Já jsem postupoval v intencích normy a není na mne, abych zkoumal, kde udělal čínský soudruh a jeho český zástupce, chybu :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny