Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Blikání LED pásku

Tak to zvopáknem: Pro bazény a fontány (stejně jako tuším pro vnitřek vany) platí, že je tam možno instalovat elektrický spotřebič s krytím IP68 (tedy odolný ponoření pod stanoveným tlakem), napájený bezpečným napětím o velikosti max 12V. To se běžně řeší svítidly s uvedeným krytím a zdrojem 12VAC, který odpovídá (galvanickým oddělením obvodů, nebo ...blabla) příslušným normám bezpečnosti a je běžně k dostání. LED pásky se sice vyrábějí také v provedení IP68 a 12V, ale na rozdíl od bazénových halogenek, vyžadují pro svou funkci napětí DC.
Mezitím jsem po nesčetných dotazech a záporných odpovědích výrobců, nebo nepodložených tušeních prodejců, nalezl 2 firmy, které takové zdroje dodávají a jsou ochotny dodat s nimi i "Prohlášení o shodě". Z důvodu neposkytování reklamy mohu zájemcům sdělit kontakty formou SZ.

Děkuji všem za snahu o pomoc. 8-)
Na závěr ještě pro upřesnění reaguji na názor výše, že NEZNÁM ŽÁDNÝ ELEKTRICKÝ PŘEDPIS, KTERÝ BY ŘEŠIL BEZPEČNOST VODY PŘED ELEKTRICKÝM PROUDEM. Elektrotechnické předpisy vždy řeší negativní účinky elektrického zařízení na jeho okolí, jako jsou: úraz průchodem proudu živým organismem (lidé, zvířata...), nebezpečí požáru různě hořlavých látek, negativní účinky tepla, mechanických vlivů (magnetizmus...) a další. Nezabezpečují vodu před účinky elektřiny, ale zabezpečují elektřinu, aby neškodila vodě (a jejím prostřednictvím dál...) .

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny