Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem změna dodavatele energii

sso:
V případě poruchy se telefonuje distriburorovi a řeší se to sním a je jedno jestli se jedna o plyn nebo elektřinu. Zařízení (dráty, elektroměr, plynoměr, potrubí atp.) patří distributorovi a proto on by měl na tom provádět případné opravy.
Distributor energie určitě ví od koho kdo bere energií a který dodavatel jim za tu distribuci platí. Jestli v případě poruchy rozlišují vlastní zákazníky kterým dodávají energií oní a zákazníky kterým tu energií dodává někdo jiný nevím, ale připadá mi to téměř nepravděpodobné.

O RWE se většinou píše, že s plynem jsou jední z nejdražších. Já jsem loni po vyúčtování kdy po mne chtěli doplácet něco přes 9000 Kč přešel s plynem k EUROPE EASY ENERGY a.s. protože mi vycházeli jako nejlevnější. Letos jsem k ním přešel od ČEZu i s elektřinou.

paul:

je dobré si uvědomit,že platíte dvěma společnostem. 1. Distributoři /dráty + trubky/ 2.Obchodníci s vlastní energií
To je naprostý nesmysl a není to pravda. Platí se vše jednou platbou dodavateli energie a ten z toho pak plati distributorovi za distribuci.
Třeba na Moravě distribuuje E-ON. I když budu na Moravě brát elektriku od RWE, stejně je distributor EON.
Nevím jak je to po celé Moravě, ale já jsem ze severní Moravy (Moravskoslezský kraj) a distributora plynu mám RWE a elektřiny ČEZ. Nevím nic o tom, že by v mým regiónu EON nějakou energií distribuoval.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny