Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno projektová dokumentace na úpravu tvaru střechy

No tak jsem se poptal:
1)architekt co takovéhle "prkotiny" většinou nedělá - mají prý od komory nějakou směrnici či doporučení podle které účtuje z ceny stavby 5-7% za dokumentaci a 3-5% za dozor.
2)autorizovaný inženýr, který si účtuje za projekt běžného RD 40.000 - 50.000 a podepsání prohlášení a parafování deníku má stavebník v ceně projektu. Odborné vedení provádění stavby nebo technický dozor investora moc nedělá protože prý na to nemá čas.
3)autorizovaný inženýr, "formální" dozor odmítá a odborné vedení u RD 300/hod + doprava(v případě účtování + dph) s tím, že na stavbu dojíždí 1 - 2 za týden + 1000 za každou kontrolní prohlídku, kterou bude stavební úřad vyžadovat.
4)autorizovaný technik od nás z vesnice, prý 2x jameson 0,7l. Asi jeden za deník a jeden za prohlášení :-). V životě jsem ho snad nepotkal střízlivýho a dnešek nebyl výjimkou. Stavař zřejmě dobrej, celý život po montážích z toho 20let u Skanský, ale je na něm vidět že ho to cestování trochu zmohlo. Na odborné vedení jsem se ho ani neptal protože ty režijní náklady by byly asi hódně vysoký.

Pokud byste si to nechal dělat od firmy tak bych Vám určitě doporučil pravidelný technický dozor var. č.3), vyplatí se to. Ve Vašem případě pokud jste schopen si to dle projektu udělat sám s rodinou, tak bych se poohlédl po formálním řešení var. č.2) a č.4). Určitě někoho takového ve svém okolí seženete.

Snad Vám to pomůže. Hezký večer.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny