Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Multifunkční časové relé místo termostatu centrálního vytápění

Nejdříve bych rád upozornil že vše co tady popíšu už v našem domě bylo před nastěhováním, aby nevznikaly otázky typu ´´A proč jsi to udělal nebo nechal udělat takhle blbě´´.
Začal bych asi takhle - máme rodinný domek, zahradu a malý zděný domek na zahradě. Ten je na nářadí a další věci a právě v tomto domku máme umístěn kotel, vedle kotle je oběhové čerpadlo a kotel je pevně zapojen do elekktriky (ne do zásuvky). Venku vedle domku je velká plastová nádrž na topný olej(objem cca 1000 litrů), která je propojena trubkou ke kotli. Na nádrži je manuální ventil, kterým se dá pustit nebo zastavit přívod oleje do kotle. V kotli je hořák s tryskou, která vstřikuje olej. Hořák je připevněn na nějakou komoru, která se zahřívá. Pokud je komora teplá, bere to tak o polovinu míň oleje než když je studená. Kotel je propojen do domu, zřejmě nějakou trubkou, která je v zemi. V kuchyni je timer kde se dá nastavit čas na 2x denně, nebo aby to jelo nepřetržitě nebo vypnuto a nebo konstant což je propojeno s termostatem, který je umístěn na druhém konci kuchyně. Pokud je timer nastaven na konstant a sepne termostat tak tryska v hořáku začne vstřikovat olej a začne běžet kotel. Pro lepší představivost ještě přikládám nějaké fotky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny