Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě automobilu pro studenta

Ahoj všem,
jsem student a sháním auto do 40 000 Kč na denní dojíždění do školy.
Objem motoru maximálně 1600 ccm.
A mám několik návrhů.
Buďto nějaký volkswagen golf III v dobrém stavu. Dají se sehnat bez problému a náhradní díly jsou levné.

Nebo škoda Fabia 1,2 například toto: http://auto.bazos.cz/inzerat/21802886/Fabia-SUPER- CENA--BEZ-EKODANE--32000-.php

A pak mě napadla ještě škoda felicie, takové klasické studentské vozítko v 1,3. Nějakou od roku 2000, která má najeto do 100 000 Km.

http://www.sauto.cz/osobni/detail/skoda/felicia/12 061945?goFrom=list

http://www.otomoto.cz/Skoda-Felicia-1-3LXI-20000.h tml?PriceFrom=10000&PriceTo=50000&TachoTo=100000&M adeYearFrom=2000&ContentTo=1500&Gear=1&NotDamaged= True&Fuel=1&CarModels%5b%5d=117_1933&source=carlis t#next

Co si o tom myslíte? Nebo by jste šli do úplně jiného auta? Potřebuji auto, který nebude každou chvíli v servisu. Prostě auto držáka s nízkou spotřebou. A také bych rád automobil, který už bude mít trošku pořešenou bezpečnost, což si u té felicie nejsem moc jistý.

Rád si přečtu jakékoliv návrhy, nabídky atd atd :-).

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zdravím po delší době. Po všem možném pročítání, zkoumání a hloubání jsem nakonec dostal inspiraci t… poslední
studentjakmabyt 08.03.2013 17:59
studentjakmabyt

Zdravím po delší době. Po všem možném pročítání, zkoumání a hloubání jsem nakonec dostal inspiraci tady na poradně.

Nějaký studentík taky shání auto a navrhl Mitsubishi colt. To auto hned jak sem viděl mě okouzlilo, nádherné, oroginální, nevídané.
Tak jsem koukal na recenze (výborné), videa (nádhera), spotřeba (bomba). Nenašel jsem jedinou recenzi kdy by si někdo na toto auto stěžoval. Nyní mám vyhlídnutou jednu nádhernou 1,3 - 55kW, ročník 98. Servo, 4x airbag. Okna manual, zrcátka taktéž a bez klimošky. Usoudil jsem, že to je pro mě naprosto zbytečné. Okýnka si zvládnu stáhnout sám, klimatizaci nepotřebuju (zjistil jsem, že zvišuje spotřebu, což je pro mě celkem paradox), zrcátka? Pro mě naprosto zbytečné.
A pak dají se sehnat kolem 30 000 Kč, což znamená, že mi tam pořád zůstává značná rezerva... Mám nějakých 50 000 Kč, tedy může projít bez problému servisem a já se snad i doplatím...
Hledám u sokromníků ne v bazarech, pročetl jsem snad stovky stránek o tom jak se vyhnout podvodu, co všechno a jak by mělo fungovat. Je mi jasné že u auta za 30 000 Kč, nemohu čekat žádné zázraky, ale podle recenzí jsou tato auta opravdu velicí držáci, kteří jsou nad míru spolehlivý a velmi mrštní. No a potom je to Japonec a to je prostě značka...

Ohledně náhradních dílů je to o něco horší než u golfu, ale nijak závratně. O to jich snad budu potřebovat méně. Pár aut jsme už objeli, jen tak nezávazně a mám i nějakou tu micinu vytypovanou.
Tak uvidíme jak to dopadne, až to bude vložím sem fotky. Nedovedete si představit jak se těšim :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru