Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mým automobilkám:

Jinak - k hlavnímu tématu, proč myslíš, že levný elektromobil výrobci nevyrábějí? Když by, dle tebe, mohli a pak by jen hrabali prachy... Že by za tím byla nějaká ta žido-zednářsko-naftová lobby? Hm?
Jojo, konspirační teorie přinášejí docela depresi.

No jo, myslím si to. Co by se asi stalo, kdyby státy od automobilek daly ruce pryč se vzkazem, aby se snažili samy? Rvala by se do auto pořád tuna elektroniky a vyráběly se benzínové koráby, které zjevně chce kupovat čím dál míň lidí, nebo respektive alespoň méně často (výsledek stejný), nebo by začaly vyrábět jednoduché lidové auto (nejlépe elektrické), které by ušetřilo lidem opravdu vic peněz, než jaký je rozdíl ceny mezi benzínovým a elektrickým modelem.

Spalovací motor je technologie minimálně 50 let zastaralá.

K prvnímu bodu. Prostě ostrovní systémy. Dnes není problém vyrobit energii, která by dům byla schopná zásobit. střecha na jižní stranu, 8x8 metrů, 64 m2, účinnost panelů 10% (podhodnocuji), 1000W/m2 v našich končinách. 6,4kW (špičkově). 14h slunečního svitu. 90kW hodin za den. Podívej se na svůj elektroměr a pověz, kolik vytočíš denně. Většinu toho ovšem spotřebuješ jindy, než se vyrobí. No a pokud by existoval akumulátor, který by tuto energii byl schopen uskladnit, pak by někoho (i náročnějšího, nejen zaryté fanoušky alternativního života) mohlo napadnout, že ho čez štve a prostě se zařídit po svém.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny