Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mým automobilkám:

Nejde jen o to vyrobit auto. To problém není. Problém je zajistit všechno okolo....

- aby byla klima v létě a topení v zimě účinné, potřebují pořádnou porci energie. U spalováku to tak nebolí, resp. topí "zadarmo". Elektrotopení žere elektřinu neuvěřitelně.
- elektromobil musí energií šetřit všude, kde se dá - jenže třeba úsporné a ekvivalentně svítivé LED svítilny jsou taky pořádně drahé
- benzín se dá koupit všude. Kanystr elektřiny nikoliv. Co když ti podle propočtů vyjde, že je energie dostatek na cestu z práce a cestou tě přesměrují na delší objížďku kvůli havárce a tobě uprostřed objížďky dojde energie. Co pak? Jistě - řešení je spalovací minimotor, který vyrobí dostatek energie na to, aby ses v nouzovém režimu (bez topení, klimy atd.) mohl odploužit pryč. Jenže to zase stojí peníze. Ta kolona řidičů se spalováky táhnoucí se za prázdným akumulátoromobilem do kopce bude opravdu hepy a zapíšou si "kurvy šikmooké vyrábějí elektromobil, který nás akorát zdržuje, v životě si od nich nic nekoupím" - která automobilka si to lajzne?
- čím rychleji akumulátory nabíjíš, tím míň vydrží. A budeš-li používat auto denně na cesty do práce a z práce, pak za pár let bude akumulátor zralý na výměnu. Odevzdáním starého k recyklaci sice matičku přírodu ušetříme, nikoliv však peněženku.

Tvůj apel je pochopitelný a rád bych se pod něj podepsal, na druhou stranu racionálně smýšlející mé já říká, že za uvedené peníze to nepůjde. Je to jako bys chtěl platit stokorunu ročně za cloudové datové úložiště s kapacitou 1TB a garantovanou dostupností 24/7. To prostě nepůjde, ne do doby, než ještě pokročí technologie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny