Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krb, krbová vložka, krbové kachle - aký je medzi nimi rozdiel? Ktoré riešenie je vhodné do RD?

Ďakujem za reakciu. Ohľadom významu krbu v dnešných časoch s Tebou absolútne súhlasím. Ako malý chlapec si ešte živo pamätám, čo to bolo, nachystať drevo na zimu a potom ho dopravovať v koši do obydlia.

Počas výstavby som sa s mojím názorom na krb dokázal presadiť (proti manželke :-) ). Celý dom máme vykurovaným káblami DEVI. Všetko funguje OK. No potom sa práve minulé Vianoce stalo, že konár pod ťarchou snehu vyradil na 22 hodín trafostanicu. Našťastie, dom je zhotovený asi dobre, keď za ten čas stratil iba 0,5 °C (pri vonkajšej teplote -8 °C). No stačilo to na to, aby som začal rozmýšľať nad alternatívou v prípade dlhšieho výpadku.

S priestorom na krb problém nie je. V štádiu hrubej stavby sme o ňom uvažovali, dokonca sme nechali urobiť aj prípravu na komín (prestupy cez podlahu na 2NP a cez strechu). Napriek tomu ale zvažujem, že s komínom pôjdem von hneď z krbu a potiahnem ho po vonkajšej stene. Čo si myslíš o takomto riešení?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny