Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvýšení podlahy polystyrénem

Dobrý večer
Chci se zeptat , potřebuji vyvýšit podlahu od cca 11cm, tak mě zajímá, zda na nivelační stěrkou srovnanou podlahu je možné položit tento podlahový polystyren http://www.stavebniny-havirov.cz/detail/stavebniny /podlahove-polystyreny/polystyren-podlahovy-eps-10 0-s-tl-100-mm-styrotrade.html (i třeba flexibilnim lepidlem přilepit k podkladu) nebo nechat jen tak volně položený, na tuto vrstvu z polystyrénu položit tento izolační materiál http://www.floorwood.cz/podlozka-pod-podlahy-izo-f loor-xps-plus-2-mm/ na kterou položít finální plovouci podlahu.
Zajimalo by mě jestli je to takoto možné, a zda se postupen času v místech, kde se nejvíce chodí nevytvoří prohlubeň, zda podlahový polystyrén nepodlehne tlaku.
Děkuji za názor.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
neni to sice uplne vas pripad, ale treba pomuze. Ja daval 5 cm Styrofloor ( proti krocejovemu hluku,…
Schizo 08.02.2013 09:01
Schizo
děkuji moc za tipa taky bych to tak udělěl jenže jak mi tad ynapsal jeden mán ohledně tech palubek t…
Nirvan.a 08.02.2013 11:15
Nirvan.a
V paneláku musíte trámky podložit kvůli přenosu hluku. Jinak vás sousedi právem vykostí.
kejki 08.02.2013 20:36
kejki
tuž o tom mi nic neřikejte :-) právě proto se mi zdá že když dám jen trámky na panel že je to málo,… poslední
Nirvan.a 08.02.2013 20:52
Nirvan.a

neni to sice uplne vas pripad, ale treba pomuze.
Ja daval 5 cm Styrofloor ( proti krocejovemu hluku, ale uprimne, hobra by bylo lepsi, ucinejsi, jenze nezbyvaly finance :-( ) a na nej 2x 12mm OSB desky, mezi ne miralon, horni vrstva desek byla vzdy pres sparu a opacne .Od okolnich zdi byla podlaha odizolovana 1cm polyšem . Lepil jsem tekutyma hrebikama do drazky . Desky jsem nijak nesrouboval. Nakonec jsem prebrousil pasovou bruskou spary a prechody ( nebylo to potreba, ale kdyz uz se to dela ... ) a navrch Lino.

Mame to tak 4 roky a jediny co se stalo, je, ze se zvyraznil spoj napojeni lina, bylo to prakticky neznatelny, ted je tam cca 1mm spara, jenze je to jedno, lino ma dekor prkenne podlahy a neni to znat. Pdlaha je diky linu mekka, od spoda neni studena, ajko plovoucka a pritom se ani nesmeka .

Potreboval jsem udelat rovnou a lehkou podlahu, protoze stavajici strop by klasiku z betonu neunesl .

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru