Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak bourat futra v panelovém bytě?

Ahoj, byl bych vděčný za jakoukoliv radu od kohokoliv kdo má zkušenosti s vybouráváním futer v paneláku. Jak na to? Kde to naříznout a pak páčit? Nebo to celý odříznout? Prostě abych se s tím pral co nejméně. Za každou radu NESKUTEČNÉ DÍKY :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zalevana - používali jsme vetší palice - flexa ramus prach.. Nerezali jsme - palicí jsme omlátili fu… poslední
dousa neprihl. 03.02.2013 01:42
dousa neprihl.

Zalevana - používali jsme vetší palice - flexa ramus prach..
Nerezali jsme - palicí jsme omlátili futra z bou strfan , dole u podlahy pripadne sekacem uvulnili od pricky pod prahem. Na stojinách jsou kotvy - cca 2-3 na výšku futer - nekdy se podarí palicí odlomit od futer, jindy sekáčem, ty kotvy které dobre drží i někdy odříznout.
Když stojina je uvolněná, tak od spodu se s ní páčí až se v horním rohu zlomí nebo uvolní. Páčidlem si lze pomoct u kotev.

flexou je to špinavější a delší. Doporučuji 2 chlapíci s palicemi. 5-8kilove a 15kg s dobrou násadou. Palicí se vymlátí i uvolněný beton (zároven si rozšíříte otvor, zalitá futra - beton je zálivka, která stejně jde ven. Na dočištění pneu vrtačku, kladivo.
pozor na odlétající kousky betonu a kamínků.

2x palice, 1x sochor, páčidlo, ocel trubka, rukavice, ochranné brýle. Sekáč, majzlík, Pilka železo, případně ocaska + plátek na železa.
Flexu na začištění a na drážky pro elektro.

Pod futra si dát husí krk pro případné anteny apod. než se osadí práh nebo nové dveře.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru