Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topení na samotíž, minimální průměr trubek

- expanska má být na vratné vode Však ono to tam moc neproudí (není kam), nijak moc se to neohřejvá a neodpařuje aby se muselo hrozně dolejvat. Dělá se také někdy expanska s prouděním, když je někde vysoko na půdě a hrozí zamrznutí, pak musí mít oběh.

- když voda je vaříci, expanzní nádoba jako párovod bohužel nefunguje .... Samo, musel bys mít roury jak u parníku, ale něco přeci jen odbublá. Záleží, jestli je to rovně nahoru, nebo někde zaroh. Buď máš potopu, nebo to jen hrozivě žblabuní :-).

- tvrdíš že varem vody vzniká vzduch To jsem nikde neřekl, jen že se to řádně zavzdušní. To je tak, protože ve vodě je rozpuštěná spousta vzduchu a ten se vypudí. Je fakt, že každý kdo uvařil, má zavzdušněno.

Voda v kotlu se nemá co vařit. Souhlas. Není to topení přehřátou párou jako z elektrárny. Ale když vypnou šťávu, jde to docela rychle. U nás na vesnici vypínali dost často a vždy to byla docela sranda. Vyhodit vše do popelníku, pádit ven s hořícím popelníkem jak s keserem, vyhodit na hromadu a několikrát znovu. Parádní tréning na závody ve sprintu na krátké tratě. To bylo sprostejch slov! A stejně se stihlo uvařit :)).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny