Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení lehké dřevostavby

Ahoj,
koupila jsem chatu, která zateplená nebyla. A protože tam chci být trvale, musela jsem kromě jiného, vyřešit i toto. Nabídek firem na zateplení bylo dost,ale ty peníze, nejlevnější nabídka byla cca 38000Kč. Na chatu o půdorysu 4,5 x 4,5m s podkrovím, mě to přišlo víc než hodně. A to bych ještě musela rozebrat každou stěnu. A tak jsem postupně koupila cca 120 kusů pistolové pěny ( sehnala jsem jí v e-bazaru po 65Kč, 700ml) a do všech obvodových stěn a střechy (zevnitř) jsem to naprala. Vrtačkou a 10 vrtákem, jsem navrtala cca 50cm od podlahy a vedle sebe díry. Začala jsem od spodní řady. Vždy jednu řadu a čekala jsem. Doporučuji počkat dýl, alespoň tři hodiny. Ušetříte pěnu. Slabším vrtákem jsem udělala pár zkušebních direk, abych viděla kam to až vyleze. Prostor mezi vnější a vnitřní stěnou mám cca 10cm. Jedna tuba pěny mě vystačila cca na 1 metr na 1 metr) tohoto prostoru.
Jelikož jsem to kupovala postupně, zaplatila jsem celkem dost na dopravě, ale pořád to vyšlo cca na čtvrtinu nabízené ceny. Hrála jsem si s tím postupně jedno léto, ale stálo to za to.
Na konec jsem otvory po vrtačcě zatmelila parketovým tmelem, tmavší barvy než je obklad chaty. Teď už nikdo nepozná co se tam dělalo, vypadá to jen, že je tam víc suků.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny