Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ojeté auto do 30 000 Kč

Dobrý den,
v nejbližší době to je koncem února bych si rád pořídil ojeté auto.
Mám několik podmínek, potřebuji aby se do něj nacpalo pět lidí. Rád bych aby auto mělo posilovač řízení + airbagy (především kvůli přítelkyni, auto bude také používat).
Mělo by to být auto spolehlivé, takové aby s ním nebyl každý víkend nějaký problém. Tak aby na mě bylo doplňovat pouze benzín (či jiné pohonné hmoty) a občas olej. Levný provoz automobilu je pro mě také velmi důležitý.

Otázka je dá se vůbec takové auto do této ceny sehnat? S jakými dalšími výdaji bych měl počítat? Doporučili by jste nějaká auta pro mě vhodná? Značka nerozhoduje, spíš dávám na spolehlivost. Rád budu za jakékoliv návrhy. Nebo pokud můžete doporučit nějaký bazar, který má internetové stránky s nabídkou budu jedině rád.

Pokud by jste věděli o nějakém známém nebo snad vy sami, nějaké takové ojeté auto nabízeli, tak budu velice rád za nabídky.

Předem děkuji za odpovědi L.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ještě se mi líbí tohle polo: http://auto.bazos.cz/inzerat/22037376/Prodam-VW-Po lo-14MPI-44KW-2000.…
studentL 27.02.2013 22:06
studentL
Mám tenhle přiškrcenej motor ve Fabii a nejsem z něj nadšenej. Je na něm extrémně znát těžká noha, z…
Potkan007 27.02.2013 23:15
Potkan007
Děkuji za super obsáhlý názor. Každopádně nepotřebuji žádné dělo, i když mám rád svižnější jízdu. My…
studentL 28.02.2013 17:10
studentL
Prodam ti Almeru, nechces? :) Ale je to rok 1998, jenze jsou lepsi nez ty po r. 2000, ktery jsou kri…
kuto 04.03.2013 13:22
kuto
ja bych ji bral, nebyt to automat nemam problem...
kucharek 04.03.2013 13:44
kucharek
To chapu, ja z nej mel puvodne taky strach, ale krasa toho auta vyhrala a nelituju, hned bych sel do…
kuto 04.03.2013 13:46
kuto
Jak píše kucharek. Do almery bych šel hned. Když sem si přečetl Vás příšpěvek měl jsem radost a naje…
studentL 04.03.2013 16:44
studentL
Jasny, ja tomu rozumim, resil jsem to dilema docela dlouho, jestli to vzit nebo ne, ale to auto pros…
kuto 04.03.2013 21:30
kuto
Teda je vážně hooooodně pěkná. Nebýt to automat jdu do ní opravdu hned. Jak je to u ní se spotřebou?
studentL 04.03.2013 21:38
studentL
No diky automatu o malinko vic nez manual. Moc s ni nejezdim a prakticky jen po meste. Meril jsem si… poslední
kuto 05.03.2013 07:41
kuto

Mám tenhle přiškrcenej motor ve Fabii a nejsem z něj nadšenej. Je na něm extrémně znát těžká noha, zezačátku s ním měl děda problémy kvůli jednomu z válců, poslední roky (ťuk ťuk) jezdí bez zásadnějších problémů.
K jízdním vlastnostem. Proti 50kW verzi je o něco méně pružný. Nebyl by pro mě problém jezdit s ním po Praze za 12 litrů a ani by to nebylo poznat na jízdě proti 7 litrům. Nemá rád zimu, v aktuálním počasí po městě s hodně lehkou nohou kolem 9 litrů a to jsem všude poslední a plyn šlapu na milimetr, v létě jezdím za 7. S Fabií nejezdím naprostou většinu času příliš akčně, ale krátké nájezdy na dálnici občas znamenají dlouhé vteřiny plyn na zemi a točení k červenému poli, abych se dostal mezi kamiony (0-100 za 16,5s). Motor nemá moc výkonu, nad 3500 nasadí "nasranej" zvuk a ručička otáčkoměru zvolní, což není s plynem na zemi a kamionem za zadkem moc příjemný pocit. A nemá sílu na cesty ve více lidech. Jeli jsme v tom 4 s kufrem naloženým po vrch (zadek jsem táhnul po zemi), na dálnici jsem stěží udržel 110. Nejhorší byly rozjezdy do kopců, kdy jsem musel motor strašně vytáčet a stejně se mu na vyšší převod nechtělo jet, skončil jsem někde u 3 na 4500 RPM.
Ke kladům bych přidal jízdní vlastnosti, když už se auto rozpohybuje. Jízda stálou rychlostí bez brždění je celkem úsporná. Problém nejsou ani kopce na dálnici. Při zachování nízké průměrné spotřeby udržím bez problémů rychlost do kopce, tachometrových 150 i do kopců udrží bez problémů (ale nezrychlí), na rovince občas vyleze až ke 175.
Shrnuto - na cesty jednoho, dvou lidí v pohodě, není to závodník, ale stačí. Pro tři a zavazadla už je to slabé.

Ideální pro tuhle velikost auta by byl výkon kolem 65kW. Bylo by slušně svižné pro jednoho a stále použítelné i při plném osazení.

Děkuji za super obsáhlý názor. Každopádně nepotřebuji žádné dělo, i když mám rád svižnější jízdu. Myslím že takové polo by mi bohatě stačilo (nechci se v tom zabít). Je to už to novější (rok 2000), design uvnitř určitě hezčí než v golfu, ale spíše pro ženskou.

Na mě pořád dělá větší dojem starší trojkovej golf v pěkném stavu. Co si o něm myslíte? Je po psaný o nějaké tři příspěvky výš.

Děkuji za názory :-).

Prodam ti Almeru, nechces? :) Ale je to rok 1998, jenze jsou lepsi nez ty po r. 2000, ktery jsou krizeny s Renaultem. Benzin 1.6 (66kW), klima, okna i zrcatka el. Prevodovka automat. Chci koupit kombika nebo nejakej VAN, v Almere nesvezu rodinu se dvema psima boxerama :)

Jasny, ja tomu rozumim, resil jsem to dilema docela dlouho, jestli to vzit nebo ne, ale to auto proste bylo hrozne krasny a japonsky :D Pokud to teda myslis z duvodu, ze se bojis poruch. Jsem si vedom, ze je u nas zakorenena neduvera k automatum a ze to bude prekazka pri prodeji :) Jen pro info, je to tahle (fotky jsou starsi, ale vypada porad stejne) http://www.nissanclub.cz/vozidlo/nissan-almera-202 3#photos

No diky automatu o malinko vic nez manual. Moc s ni nejezdim a prakticky jen po meste. Meril jsem si jednu delsi cestu a to vyslo asi na 7,2 (technicak pise 6,9). Ted v zime a v zavejich snehu to bylo 13. Mam dost lehkou nohu. No a co se tyka vad... Na kufru se zacal loupat vrchni lak metalizy, v kompresoru klimy nebo altiku zrejme zvoni lozisko, tlumice maj asi svy nejlepsi casy uz taky za sebou. Nejvetsi nemoc Almer (prorezly prahy) jsem delal vloni. Na lemech zadnich blatniku sem tam nejakej pupinek taky uz je. Takze to jen aby to nevypadalo ze se to snazim za kazdou cenu prodat a jen to nechvalil :)
Ja na tom prodeji nejak zvlast netrvam, kdyz se nikdo nenajde, tak ji proste dojezdim, dokud neco totalne nezdechne a pak pujde "se vsemi poctami" :D

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru