Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přestavba vozu na palivo E98

Ahoj všem rádcům. Řeším otázku, zda se vyplatí investovat do předělání motoru na ethanol E98 a pak následně na to jezdit. Cena za toto palivo je kolem 25 kč za litr. Nyní mám Opel Astru H 1.6 16V. Auto požívám pro výdělečnou činnost ale když tankuji, tak jdou na mě mrákoty. 35,60 nebo 37 kč za litr BE 95 je zlodějna.

Tak se potřebuji zeptat na pár otázek. Na netu jsem sice našel spoustu informací i stránek a fór, ale mám z toho smíšené pocity.

1) Jezdí někdo na E98 a má s tím někdo zkušenosti?
2) Nechá se na tom ušetřit i když je spotřeba E 98 o něco větší ?
3) Nějaké technické problémy s autem po dlouhodbé jízdě?

Děkuji všem za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Kde u nás mají E98??? Zatím jsem všude potkal jen E85. Spíš bych doporučil přestavbu na LPG.
Uroboros 15.01.2013 22:14
Uroboros
Kde u nás mají E98??? Zatím jsem všude potkal jen E85 pardon,špatně jsem to napsal.Myslel jsem samo…
nereg 15.01.2013 22:25
nereg
CNG ani nahodou. Prestavba draha, kapacita nadrze mala, sit cerpacek zanedbatelna, rozdil v cene LPG… poslední
bahno 15.01.2013 22:41
bahno

Kde u nás mají E98??? Zatím jsem všude potkal jen E85

pardon,špatně jsem to napsal.Myslel jsem samozřejmě E85.

doporučil přestavbu na LPG.

To když už, tak na CNG. Měl jsem možnost jet na hory s Fiatem Multipla na cng a nebylo to špatné. Ano nebylo to moc živé, ale úspora paliva byla jednoznačná. Ale tam jsou zase náklady na přestavbu někde jinde a navíc musí být druhá nádrž což zabírá místo v kufru nebo rezervu. Mě se to líbilo z toho důvodu, že na tu E85 nemusí být nádrže dvě.

CNG ani nahodou. Prestavba draha, kapacita nadrze mala, sit cerpacek zanedbatelna, rozdil v cene LPG a CNG zanedbatelnej. LPG misto rezervy - s rezervou v kufru si clovek v naprosty vetsine pripadu poradi a ve vyjimecnejch pripadech kdy ne(stehovani 2 lednicek najednou a podobny extremy) ji holt necha doma, pojede s rychloopravnym sprejem a bude se modlit aby nepotkal prilis rejpavy cajty.
Jinak pokles vykonu dobre udelany prestavby na LPG je cca 5% - takze pokud to neni uz od prirody extrachcipak, tak to ani nepoznas, naopak posunuti maxima kroutaku dolu cini jizdu o neco prijemnejsi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru