Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje první stavební poptávka

Rozměry v milimetrech neber ad absurdum. Stavařina se měří v mm cca někdy od roku 1980. Když naměřím 853 mm, napíši v klidu 850, nebo 855. Firma ti nabídku vrátí stejně v milimetrech. Ale to je jen okrajové. Nic podstatného. ;-) Kdybys měl mít 21 ks oken ve 20 různých rozměrech tak jim je to jedno. Okna vyrábí počítačem řízené automaty těměř bez zásahu lidské ruky. Jde jen o to do toho počítače to naťukat. Pochopitelně čím méně rozměrů tím lépe. To ale s ohledem na montáž aby nebyly zmatky a šlo správné okno do správného otvoru.
Profily se vyrábí víceméně jednotně 74 a 84 mm. Zazdívá se, resp. zaomítá podle použité APU lajsny 6, nebo 9 mm. Více ne. Jestli máš požadavek od památkářů na zazdění celého rámu pak je třeba "zabít krtka", rozuměj památkáře. Nebude to nejspíš ani moc pěkné. Jinak cenové rozdíly mezi dvoj a trojsklem se zmenšují, mnohdy i mažou.
Až se ti sejdou nabídky vyřaď ty co bez rozumného zdůvodnění výrazně vybočují, pak si vyber tu která nejvíc vyhoví tvým představám a napiš jim, zavolej že se ti jejich nabídka sice zamlouvá, ale ža máš jinou o bla bla bla levnější, ale že na máš lepší reference než na ty lacinější a jestli by s tou cenou nešlo něco dělat. A tady právě začíná ta zábava. :-D

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny