Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Průvan okolo rámu oken

Dobrý den, mám prosbu

Zděný bytový dům ze 30-tých let, není a pravděpodobně jen tak nebude zateplený. Špaletová okna vyměněna za plastová. Mezi rámem okna a stěnou ale mírně táhne, nejhorší je to mezi vnitřním parapetem a rámem okna a pod parapetem. Ve smlouvě s firmou nebyly žádné izolační pásky, takže ostění je z polystyrenu, spáry jen zapěněny. Spára mezi rámem a parapetem je zamáznutá silikonem. Z firmy si nic nevezmu a protože v pokojích dávám novou stěrku, chtěl bych předtím pořádně zaizolovat i okna.

Napadlo mě z vnitřní strany okolo rámu okna udělat do polystyrenu několik cm hluboký zářez tak, abych mohl nalepit izolační pásku na rám okna a přetáhnout přes polystyrenové ostění (vnitřní uzávěr spáry - vzduchotěsný). Zářez pak vypěnit a vše schovat pod stěrkou. Horší to bude s parapetem, vůbec nevím jaký tam je materiál, ale chtěl bych to udělat podobně.

Nevím ale, jestli to takto bude fungovat, jestli to má vůbec cenu a na co si případně dát pozor.

Ještě mám jednu prosbičku - balkon sousedů je zapuštěný do bloku domu a sousedí s mým bytem. Balkón je otevřený, tedy je tam venkovní teplota a stěna mezi pokojem a balkónem je jen cca 30cm silná. Tj. potřeboval bych tepelně zaizolovat relativně malou plochu cca 1,2m x 2,8m. Čím by to prosím bylo nejlepší?

Děkuju mnohokráte za pomoc
Honza

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Po reklamaci, která proběhla minulý týden, dnes jeden z řemeslníků skutečně dorazil. Pominu to, že m…
Honzan 07.02.2013 15:52
Honzan
Hurá, alespoň částečný úspěch, pokud ale máte stále pocit, že oprava nebyla OK, a je tam průvan, rek… poslední
milan.cukrar 07.02.2013 18:07
milan.cukrar

Po reklamaci, která proběhla minulý týden, dnes jeden z řemeslníků skutečně dorazil. Pominu to, že mu z reklamačního řekli pouze to, že má jít doplnit pěnu pod parapety. Po hodině dohadování nicméně všechny parapety sundal a vybral suť a odpad až na cihlu. Na to položil EPS (ne v celé ploše, ale kusy cca 1000 x 150 mm), mezery vypěnil nízkoexpanzní pěnou, pod rám okna dal taky pěnu. Na to položil parapet a pod něj nafoukal pěnu.
Není to úplně dokonalé, možná jsem měl požadovat zalití cihel betonem a teprve na to položit souvislou vrstvu EPS. Na pár místech je ještě cítit mírný chlad, nicméně výsledek je o 90% lepší.

Zničené špalety částečně opraví, co neopraví (včetně obkladů), tak jim mám vyfakturovat.

Děkuji všem za velkou pomoc, především Milanovi, který se mnou vše trpělivě probral. Mějte se krásně a kéž by takových ochotných lidí jako jste vy bylo více.
Honza

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru