Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová myčka Whirlpool nemyje, vodu napouští i vypouští

Zdravim, kutilové, chtěl bych poprosit o radu nebo názor na věc. Před týdnem jsem si v D@T@RTU koupil myčku nádobí Whirlpool ADP 6966 Eco IX, která byla někde vystavená, měla poškrábanej horná kryt, a tudíž zlevněná. Dobrej kauf. Ve čtvrtek mi ji dovezli a protože jsem ještě neměl připravenou vodu, jenom mi ji vysadili v kuchyni. Včera večer jsem se k tomu konečně dostal, vyměnil roháček k baterii za novej se dvěma ventily, do sifonu napral vývod z myčky, zapojil na nový kohoutek přívodní hadici s AquaStopem (hadice svisle pod kohoutkem) a připojil do zásuvky. Myčka pípla, dobrý. Pak jsem podle návodu dolil vodu, nasypal regenerační sůl a spustil jakýkoliv proram, kvůli nějaký kalibraci a samootestování myčky. Výrobce upozorňuje, že tento první program může trvat až o hodinu déle, než je deklarovaná doba zvoleného programu. Je zde ale problém:
Při spuštění programu se začne napouštět voda, krásně to kohoutkem sviští, až se to napustí a voda se vypne. A to je všechno. Pak jen cvaká v ovládacím panelu, v zadu to občas zašumí, jako když pustíte rychlovarnou konvici, ale tak max. 5 sekund (asi pokus o ohřev vody), a pak to zase zacvaká. Do toho se občas tak 3x-4x ozve takový divný mručení, jako když tupým pořezem okrajujete hranu smrkového trámu kolmo na léta, přičemž je patrný třes na přívodí hadici (asi pokus o čerpání vody, aquastop nic nesignalizuje), a takhle pořád dokola. Po třech hodinách, kdy z programu uběhlo 20 minut(myčka disponuje displejem, na kterým odpočítává čas do konce programu), už jsem to nevydržel, stisknul Stopku a všechna voda se krásně vypustí a myčka pípne na signál, že program je řádně ukončen. Fajn. Nikde žádná chyba, všechno jako by bylo v pořádku.
Volal jsem hned do obchodu prodejce v Praze 4 v OC Arkády, kde mi frajer řek, že to je asi rozbitý, že mi nemůže nic poradit, ani nikdo z kolegů, protože by si nikdo z nich takovou myčku nekoupil, jedině Bosch nebo Siemens, že teda neví, jak se to má chovat, a že se nemůžu divit, když mám Whirlpool. A taky že se mám osobně přijít domluvit, jestli jim to přivezu sám, nebo jestli si to maj vyzvednout a jestli si vyberu nové zboží.
Chtěl bych se teda zeptat, jestli neměl s myčkou někdo taky podobný problém, jestli třeba blbne čerpadlo, nebo ohřev, nebo co by to tak mohlo být. Moc díky za jakýkoliv názor.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny