Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nová myčka Whirlpool nemyje, vodu napouští i vypouští

Zdravim, kutilové, chtěl bych poprosit o radu nebo názor na věc. Před týdnem jsem si v D@T@RTU koupil myčku nádobí Whirlpool ADP 6966 Eco IX, která byla někde vystavená, měla poškrábanej horná kryt, a tudíž zlevněná. Dobrej kauf. Ve čtvrtek mi ji dovezli a protože jsem ještě neměl připravenou vodu, jenom mi ji vysadili v kuchyni. Včera večer jsem se k tomu konečně dostal, vyměnil roháček k baterii za novej se dvěma ventily, do sifonu napral vývod z myčky, zapojil na nový kohoutek přívodní hadici s AquaStopem (hadice svisle pod kohoutkem) a připojil do zásuvky. Myčka pípla, dobrý. Pak jsem podle návodu dolil vodu, nasypal regenerační sůl a spustil jakýkoliv proram, kvůli nějaký kalibraci a samootestování myčky. Výrobce upozorňuje, že tento první program může trvat až o hodinu déle, než je deklarovaná doba zvoleného programu. Je zde ale problém:
Při spuštění programu se začne napouštět voda, krásně to kohoutkem sviští, až se to napustí a voda se vypne. A to je všechno. Pak jen cvaká v ovládacím panelu, v zadu to občas zašumí, jako když pustíte rychlovarnou konvici, ale tak max. 5 sekund (asi pokus o ohřev vody), a pak to zase zacvaká. Do toho se občas tak 3x-4x ozve takový divný mručení, jako když tupým pořezem okrajujete hranu smrkového trámu kolmo na léta, přičemž je patrný třes na přívodí hadici (asi pokus o čerpání vody, aquastop nic nesignalizuje), a takhle pořád dokola. Po třech hodinách, kdy z programu uběhlo 20 minut(myčka disponuje displejem, na kterým odpočítává čas do konce programu), už jsem to nevydržel, stisknul Stopku a všechna voda se krásně vypustí a myčka pípne na signál, že program je řádně ukončen. Fajn. Nikde žádná chyba, všechno jako by bylo v pořádku.
Volal jsem hned do obchodu prodejce v Praze 4 v OC Arkády, kde mi frajer řek, že to je asi rozbitý, že mi nemůže nic poradit, ani nikdo z kolegů, protože by si nikdo z nich takovou myčku nekoupil, jedině Bosch nebo Siemens, že teda neví, jak se to má chovat, a že se nemůžu divit, když mám Whirlpool. A taky že se mám osobně přijít domluvit, jestli jim to přivezu sám, nebo jestli si to maj vyzvednout a jestli si vyberu nové zboží.
Chtěl bych se teda zeptat, jestli neměl s myčkou někdo taky podobný problém, jestli třeba blbne čerpadlo, nebo ohřev, nebo co by to tak mohlo být. Moc díky za jakýkoliv názor.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru