Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zateplení stropu mezi obytnou částí a nevytápěnou půdou a částečné zateplení šikmé střechy.

Dobrý den,

chtěl bych poprosit o radu při zateplení stropu mezi obytným prostorem a půdou(nevytápěnou). Složení stropu je omítka, asi rákos, desky,trámy, záklop, udusaný štěrk a cihly. Chtěl bych na cihly položit izolační vatu 200 mm. Je nutné na cihly pokládat parozábranu a poté teprve izolaci, nebo stačí izolaci položit přímo na cihly?


Dále mám dotaz na zateplení šikmé střechy mezi trámy(krokve)na té samé půdě. Tyto trámy jdou dolů pod úroveň půdy až do obytné části, takže zde máme šikminu, která končí asi 1m nad podlahou obytného prostoru. Před položením izolace na podlahu půdy chci zateplit šikminu v obytné čísti. Ale....
Střecha se skládá: krytina, pod ní lepenka na deskách,tyo desky (zvenku) na trámech a desky zevnitř na trámech. V dutině, která je tvořena dvěma trámy a vnitřními a vnějšími deskami,(cca 100mm) jsou volně vloženy staré izolační desky(asi sklovata), které končí cca 500 mm pod úrovní podlahy půdy. Vypadá to že tam není parozábrana a asi ani dutina na odvětrání. Dle mého názoru je to velmi špatně zaizolované. Při větších mrazech (kolem -15)se v místě šikminy sráží voda. Na půdě při takovém mrazu bývá i kousek pod 0, nebo jen lehce nad 0. Je nějaká šance rozumně zaizolovat tuto šikminu aniž by se musela rozebírat střecha z venku nebo obklad šikminy ze strany obytného prostoru?

Pokud byste někdo měl radu, tak za ni budu velmi vděčný.

Předem vám děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny