Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jakou koncovku výfuku na diesel?

Tak to klobouk dolů, takových řidičů není moc, v Leonovi praktikuju to samé a překvapuje mě, že když chci, tak se ho zas tolik aut neudrží, minimálně čipované kouřící TDI Ochcávky se nechytaj. On je Leon i s 1.8 TSI a DSG převodovkou docela lehký. Všimnul jsem si i spousty "závodníků", které nápis 1.4 MPI nutí dělat mi naschvály. Štítek jsem sundal, nalepil jsem místo něj vRS a od té doby je od nich naprostý klid. Jak málo stačí. Ten původní štítek je teď na Leonovi, takže se občas někdo nalepí a nestačí se divit, jak těch 60 koní upaluje.
Mně olej vůbec nežere. Jde o 1.4MPI 44kW, najeto po 11 letech necelých 40 000 a olej měním v pravidelných intervalech. Množství vypuštěného a napuštěného oleje je prakticky stejné.
Co se výkonu v otáčkách týče, tak vadne, ale nepřijde mi, že by moc žrala. Svižná dálnice s těžkou nohou za 7 na sto, po městě pod 7, když se držím třeba i při rozjezdech silnějších, tak 7,5. Samozřejmě styl městský závodník jsem změřil na 8,7. Na spolehlivost si zatím nemůžu stěžovat, minulou zimu odešel alternátor, ten ale nepatřil k dílům z tohohle auta. Děda si Fabii už od koupě nechával opravovat nějakým kamarádem v garáži a tomu se evidentně hodil nový alternátor. Podle vyjádření servisu, kam jezdíme, měl alternátor za sebou minimálně 200 000 km a byl celý spálený. Jinak jenom běžné kontroly.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny