Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyhazování el. proudu

Obtížné hledání, málo informací pro dobrou radu... :-(
Bydlíte-li v bytovém domě a problém je pouze u Vás, zejména pokud máte 3f odběr, hledal bych závadu ve špatném nuláku v bytě a mezi elektroměrem - chybu snadno lokalizuje revizní technik měřením impedance pod zátěží...
V rodinném domě by se okruh rozšířil až k odbočce na síti.
Další možností jsou výkyvy v síti - to nejlíp zmapuje sledovač napětí, který instaluje REP zdarma, na základě reklamace, nebo alespoň stížnosti - výsledek se ale stěží dostane za dveže REP, musíte se spokojit s konstatováním O.K., nebo K.O.
Tolik k praskání žárovek.
- Vyhazování jističů je věcí selektivity jištění a velikosti zkratového proudu. Pokud bydlíte blízko trafa a je tam nový rozvod, je v případě poruchy obrovský zkratový proud, který nestačí zachytit první jistící prvek a vypne i ten další - doporučuji použít kombinaci pojistek a jističů, nebo vyžší zkratovou odolnost jističe u elektroměru a rychlejšího vybavení v podružném rozvaděči. Opět bych konzultoval s dobrým revizním technikem (ne všichni se věnují své profesi dlouho a iniciativně - je to stejné, jako u jiných profesí), který je schopen provést měření a má zkušenosti se silovými rozvody REP a dokáže je posoudit v místě.
Jak povídám - na dálku je to obtížné posoudit :-(.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny