Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plíseň na zdech

Opakování je matkou moudrosti tak ještě jednou:


sHpy00n, 27.12.2012 10:30
Dočasné, provizorní, leč účinné řešení. Postavte tam ventilátory a hoňte vzduch aby za nábytkem nestál ale co nejvíce cirkuloval.
A ještě doplním že levné řešení. Ventilátor: pořízení 500 Kč, spotřeba 30 W. Odvlhčovač: pořízení 5000 Kč, spotřeba 300 W.
Odvlhčovače dobrý po vytopení povodní, havárkou.. Vy potřebujete zajistit cirkulaci vzduchu, pořiďte ty ventilátory. V létě zateplete, vyměňte okna a ventilátory prodejte.

Ještě trochu rekapitulace
- dům není zateplen, plíseň rok od roku - takže každou zimu?
- plíseň hlavně za nábytkem
- Okna jsou stará špaletová, téměř stále zapocená
- podlahové topení
- Dal jsem přes noc k tomu místu...po noci...cca 16st. a ...78%. - kde je to místo?
- Dnes kolem poledne bylo u obvodové (vlhké a plesnivé) zdi 67% ... a 17st.; uprostřed místnosti 47% a ... 22st. - pro člověka a jeho zdraví je ideální vlhkost vzduchu 45 - 65% takže jste téměř v normě.
Starý, nezateplený barák + podlahové topení = problém. Podlahovka patří do novostavby, ne sem. Starý, nezateplený barák + stará špaletová okna = stále zapocená = další problém. Jestli máte při 22°C 47% a s klesající teplotou vlhkost stoupá vlhkost, pak je u nezateplené stěny 17°C a 67% celkem snadno předvídatelných a je to ta správná konstelace ke kondenzování vlhkosti a bujení plísní. U podlahové topení je minimální cirkulace vzduchu protože topíte na poměrně nízkou teplotu a rovnoměrně v celé ploše. Ta chybějící cirkulace podporuje kondenzaci a je zabiják i na okna. Vzduch se u nich ochlazuje ještě víc a cirkulace znovu žádná. Od toho se dávají radiátory pod okna. Radiátor nasává studený vzduch od podlahy který stoupá po okně a ohřívá ho, srážení vody se nekoná. Potřebujete s domem něco dělat ale odvlhčovače nejsou východiskem.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny