Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Anténa

Zdravim, potřeboval bych poradit ohledně koupi antény k TV, slyšel jsem že nejlepší anténa je kolorka ale nevim s jakym zasilovačem a jeli to vůbec pravda. Bylo by to na TV se zabudovanym DVB-T. Děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je v místě přijmu slabý, nebo silný signál? Jsou jednotlivé svazky z jednoho směru, nebo z více. (Os…
Henessy 09.12.2012 17:49
Henessy
Řekl bych že asi tak středně silný. Dům je v menším údolí a ještě soused, ve směru signálu, má plech…
vitikv 09.12.2012 22:12
vitikv
Být vámi tak se obrátím na firmu která se montáží anténních systémů zabývá.Mají přístroje kde zjistí… poslední
dabac 12.01.2014 15:36
dabac

Je v místě přijmu slabý, nebo silný signál? Jsou jednotlivé svazky z jednoho směru, nebo z více. (Ostrava - Hošťálkovice, Hladnov, Mat. Hory 3-[) Je to na jednu televizi, nebo více?. Je výhled na vysílač?
Vezmi koaxiál, stáhni 15 cm zeleného nebo bílého obalu, Přetáhni síťovinu jako předkožku, Udělej zářez do dielektrika a stáhni ho .(ta bílá hmota) Narovnej středový drát a máš provizorní dipol. Vystrč ho z okna a uvidíš, jestli něco chytneš. Pak uvažuj o síle antény. Kromě zmiňovaných antén výše uvedených jsou ještě jiné a novější typy, např. logaritmicko periodická, Anténa Fuba DAT902B......

Řekl bych že asi tak středně silný. Dům je v menším údolí a ještě soused, ve směru signálu, má plechovou střech a tak nevim jestli to nemá vliv na příjem. Co jsem tak koukal všichni okolo mají kolorku, ale právě nevim s jakym zesílením. A signál tu chytáme z černý hory, je to cca 35 km od domu.

Být vámi tak se obrátím na firmu která se montáží anténních systémů zabývá.Mají přístroje kde zjistí nejsilněší daný signál který chcete přijímat a není pro ně problém doporučit vhodnou anténu.Pryč ovšem jsou doby kdy se dalo na jednu širokopásmovou anténu chytat vše.Za prvé při dnešní husté síti TV programů a cca 4-6 multiplexů možná těch antén budete potřebovat daleko více.Pro orientaci si zadejte do vyhledávače wwwdigi zone kde se můžete jakž takž orientovat a kde jsou mapy pokrytí jednotlivých multiplexů.Vaše Kolorka je jenom obchodní název a nic neříká kolik má zisk,směrovost atd.Doporučuji v tomto neexperimentovat a obrátit se na výše uvedené.Vím o čem mluvím Za svůj život jsem sestrojil antén hodně,včetně dálkových příjmů a pod.Pokud bych tento vynaložený čas věnoval stavbě rod.domu tak jsem postavil aspoň dva.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru