Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem DBT anténa

Dobrý den potřeboval bych poradit s koupí antény na digitální pozemní vysílání. Mám starou anténu asi tzv. deku a bydlím na okraji lesa tak ten příjem bude horší kvůli stromům a mám zrekonstruovaný vnitřní rozvod antény se zesilovačem a nějaké programy nechytám díky horšímu signálu. Prosím poradí mi někdo jakou anténu nejlépe zakoupit aby mi to zlepšilo signál co nejvíce a nebo musím zavolat anténáře aby mi to proměřil? Děkuji za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
tak koukám ,že si asi raději pozvu odborníka.
freelukas 06.12.2012 21:01
freelukas
A nechceš napřed vyzkoušet jestli ti to nepojede na strou tak jak jí máš?:-D nový
Henessy 08.12.2012 16:50
Henessy
Nejde poznat, komu radíme. Kvalitní anténa se nechá zmrzačit nezapojením symetrizačního členu. Nepři… poslední
Bobo 11.12.2012 11:15
Bobo

Nejde poznat, komu radíme. Kvalitní anténa se nechá zmrzačit nezapojením symetrizačního členu. Nepřipojením napájecího zdroje k zesilovači. Do knížek o anténách jsem čuměl snad desítky hodin a také nějaké instaloval. A také se díval po střechách, jak to vypadá s anténama. Ti, co mají slabý signál, investují i do stožáru, aby byla anténa vysoko, třeba nad blízkou překážkou.
Já jsem zastánce matrace. Má celkem dobrý zisk a nechá se s ní popocházet. Signál může být o dva metry dál na jiné úrovni. Někdy jsou v elektrách fundovaní prodavači a poradí, co se v daném místě nejlíp hodí. Já jsem natolik oborem deformovaný, že když jsem teď jel do Pasova, tak jsem se díval po anténách a zaregistroval jsem něco jiného. Že tam nemají hromosvody. Tady v Čechách bych doporučil anténí stožár uzemnit - či propojit s hromosvodem. Opět práce pro odborníka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru