Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potřeboval bych pomoct se sporákem/digestoří

Zdravím, plánuju vybrat na vánoce buď nový sporák, nebo digestoř, ale mám v tom trochu nejasno..

1.když bych vzal teoreticky že digestoř bude v rohu nad sporákem, a nebudou kolem žádný skříňky(zatim), je lepší komínová nebo "klasická"?(nevim jak se jí jinak říká, beru to z nabídky v mallu ;)). Když by tam do budoucna skříňky byly, bude komínová taky použitelná? Může být komínová normálně vyvedená přímo ven nebo musí být do komína? jsem docela mimo z těch popisů..
--Zatím favorit i podle zkušeností http://www.mall.cz/kominove-odsavace/baumatic-f-90 -2-ss ..může být? výkon jsem si spočítal, stačil by :)

2.Nejspíš je to blbost ale fakt se v tom nevyznám..Může se koupit třeba jen sklokeram. deska a nějak to zabudovat do linky?(nebo šlo by to i u tý indukční? troubu máme poměrně novou takže by mi to přišlo skoro zbytečný..
--Dáváte osobně přednost plynu nebo elektřině? jsou tam velký rozdíly v nákladech pak za energii? Jsem téměř rozhodnutej pro elekt. , ale zas vzhledem k neustále rostoucím cenám nad tím plynem pořád uvažuju. Ale zase..plynový máme teď a moc mě o sobě nepřesvědčil..

Díky za rady, možná mě ještě něco napadne :)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Díky Vám oběma za vyčerpávajíci odpovědi, ohledně sporáku teda půjdu do tý desky, neuvědomil jsem si…
stovi 05.12.2012 18:51
stovi
Taky potvrdím, že klasické nádobí, ve smyslu smaltované hrnce, na indukci funguje. Prima nerez sadu… poslední
kejki 06.12.2012 23:45
kejki

Díky Vám oběma za vyčerpávajíci odpovědi, ohledně sporáku teda půjdu do tý desky, neuvědomil jsem si že to tak vlastně máme i teď s plynovou..pod ní jsou jen talíře, takže to bude snad ok. Ta indukční se mi taky zamlouvá, každopádně jsem nekoukal na ceny ještě+jsem slyšel že to nádobí není uplně nejlevnější, tak uvidím.

Vezmu spíš teda tu komínovou, máte zkušenosti jestli se vyplatí 90cm nebo stačí 60? sporák je 60(tenhle původní), místnost je (k 1. dveřim) 3 x 5,2 x 2,8
Nad hlučností jsem taky přemýšlel, udávají 60 dB, moc si to nedokážu představit v reálu, stejně většinou tam hraje rádio/televize(celkem nahlas..) tak se to bych řekl skoro snad i přehluší :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru