Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potřeboval bych pomoct se sporákem/digestoří

Zdravím, plánuju vybrat na vánoce buď nový sporák, nebo digestoř, ale mám v tom trochu nejasno..

1.když bych vzal teoreticky že digestoř bude v rohu nad sporákem, a nebudou kolem žádný skříňky(zatim), je lepší komínová nebo "klasická"?(nevim jak se jí jinak říká, beru to z nabídky v mallu ;)). Když by tam do budoucna skříňky byly, bude komínová taky použitelná? Může být komínová normálně vyvedená přímo ven nebo musí být do komína? jsem docela mimo z těch popisů..
--Zatím favorit i podle zkušeností http://www.mall.cz/kominove-odsavace/baumatic-f-90 -2-ss ..může být? výkon jsem si spočítal, stačil by :)

2.Nejspíš je to blbost ale fakt se v tom nevyznám..Může se koupit třeba jen sklokeram. deska a nějak to zabudovat do linky?(nebo šlo by to i u tý indukční? troubu máme poměrně novou takže by mi to přišlo skoro zbytečný..
--Dáváte osobně přednost plynu nebo elektřině? jsou tam velký rozdíly v nákladech pak za energii? Jsem téměř rozhodnutej pro elekt. , ale zas vzhledem k neustále rostoucím cenám nad tím plynem pořád uvažuju. Ale zase..plynový máme teď a moc mě o sobě nepřesvědčil..

Díky za rady, možná mě ještě něco napadne :)

Předmět Autor Datum
Zdravim. Za 1. Kominova digestor neni pojmenovana pro to ze se musi jen zapojovat do komina,je pojme…
pospa65 05.12.2012 16:28
pospa65
Já k tomu jen dodám, že bych vybíral digestoř takovou, aby byla co nejtišší. To, co předvádějí dnešn…
Prasak 05.12.2012 16:39
Prasak
Mate pravdu...ja kdyz zapnu na kominove 1.stupen tak to huci jak generator v precerpavaci elektrarne…
pospa65 05.12.2012 16:59
pospa65
Já mám dokonce dvouturbínovou (dva motory). Hučelo to tak, že jsem se nasral a jeden motor natvrdo u…
Prasak 05.12.2012 17:12
Prasak
Díky Vám oběma za vyčerpávajíci odpovědi, ohledně sporáku teda půjdu do tý desky, neuvědomil jsem si…
stovi 05.12.2012 18:51
stovi
tak čistě teoreticky stačí nádobí po babičce , železný smaltovaný...nakupovat s magnetem, ony vyhoví…
paul 05.12.2012 21:47
paul
Zdravim. My mame 60 jak digestor tak inducku,melo by to velikostne spise k sobe pasovat. Moje holka…
pospa65 06.12.2012 15:13
pospa65
Taky potvrdím, že klasické nádobí, ve smyslu smaltované hrnce, na indukci funguje. Prima nerez sadu… poslední
kejki 06.12.2012 23:45
kejki

Zdravim. Za 1. Kominova digestor neni pojmenovana pro to ze se musi jen zapojovat do komina,je pojmenovana podle tvaru takze odsavaci cast plus dva kryci plechy nad ni(pripominaji komin). Klasicka digestor je v podstate rovna(spise se dava do panelaku) nebo prave tam kde bude do budoucna nad ni skrinka ci ukladaci prostor. Obe dve digestore muzete napojit jak se vam zlibi ven rovne,nahoru na pudu proste kam chcete. Vetsinou soucasti baleni je tvarovaci husi krk(trubka). Muzete odsavat u obou bez venkovniho vyvodu pomoci filtru. Odsava pouze do specialnich filtru. Je to jen o estetice a vy si muzete proste vybrat jakou chcete. Za 2. Varnych desek je na trhu nepreberne mnozstvi. Pokud se rozhodnete pro kupi, je moznost desku instalovat do predem vyrezaneho ramecku v pracovni desce,ale pozor pod ni jakoz to pro plynovou,indukcni ci sklokeramickou nesmi byt napr mycka ci nejaky uzky prostor,nejlepe odkladaci cast(kuch.skrinka). Ja mam osobne indukcni a jsme max.spokojeni. Nepali,je usporna,rovnomerne hreje,nic se nepripaluje,vyborne se s ni pracuje,je esteticka......atd. Pouze je potreba specializovaneho nadobi(feromagneticjkeho) nefunguje na klasicke nadobi. Deska pracuje na principu rozkmitani molekul nebo tak nejak. Je potreba si o vsem precist radne na internetu a pak se klidne ptat specializovanych odborniku. Hodne zdaru a at jste spokojen.

Já k tomu jen dodám, že bych vybíral digestoř takovou, aby byla co nejtišší. To, co předvádějí dnešní digestoře, je katastrofa, hučí to jak vysavač. Sám jsem se snažil vybírat papírově tichou digestoř, dal jsem za ni 4 litry a hučí prakticky stejně jako digestoř za 2 tisíce. IMHO je to dáno tím, že je uvnitř na odtah použita turbína místo vrtule. Rodiče mají doma vrtulovou a ta na první stupeň není skoro slyšet.

Já mám dokonce dvouturbínovou (dva motory). Hučelo to tak, že jsem se nasral a jeden motor natvrdo ustřihnul. Hučí to asi o třetinu míň, tah má furt dostatečnej. Dohromady má ta digestoř psaný příkon 250W! Vždyť je to šílený.
A největší prdel nastane, když si pustí digestoř sousedi pod náma. Ti mají nějakej hodně výkonnej model, snad přes 300W, protože nejen že to přetlačí i zpětný klapky v ostatních bytech, ale ještě to hučí jak piliňáky až k nám. Takže když se dole vaří, tak si to užijí všichni v bytech nad i pod nima.

Díky Vám oběma za vyčerpávajíci odpovědi, ohledně sporáku teda půjdu do tý desky, neuvědomil jsem si že to tak vlastně máme i teď s plynovou..pod ní jsou jen talíře, takže to bude snad ok. Ta indukční se mi taky zamlouvá, každopádně jsem nekoukal na ceny ještě+jsem slyšel že to nádobí není uplně nejlevnější, tak uvidím.

Vezmu spíš teda tu komínovou, máte zkušenosti jestli se vyplatí 90cm nebo stačí 60? sporák je 60(tenhle původní), místnost je (k 1. dveřim) 3 x 5,2 x 2,8
Nad hlučností jsem taky přemýšlel, udávají 60 dB, moc si to nedokážu představit v reálu, stejně většinou tam hraje rádio/televize(celkem nahlas..) tak se to bych řekl skoro snad i přehluší :)

tak čistě teoreticky stačí nádobí po babičce , železný smaltovaný...nakupovat s magnetem, ony vyhoví iněkteré pánvičky na nichž není psáno že jsou pro indukci ale jsou magnetické...je pravda, že nádobí na indukci hřeje jaksi rovnoměrněji ale to zjistíš sám...obyčejný hrnec zase vaří rychleji...holt obchodní finty...kup třeba něco magnetickýho z bazaru a uvař si na tom jen vodu a uvidíš....dáš za to poznání 20,-Kč

Zdravim. My mame 60 jak digestor tak inducku,melo by to velikostne spise k sobe pasovat. Moje holka zapina digestor jen o vikendu ma k tomu pustene radio staci kdyz otocite na nem volume do prava a je po starostech....jo taky je potreba obcas na sebe zakricet kdyz nekdo neco chce. Hlavne pozor aby to vasi drahou polovicku nevytahlo ven i z nadobim a hrnci,digestore jsou opravdu vykonne.-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru