Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Úprava bytu

Jo tak ono to jde do prodeje. Tak to raději věřte Moasovi, vykašlete se na nějaké zaplácávání a prodejte tak, jak je. Ono to totiž funguje spíš opačně než si myslíte. Takto vybydlený byt, a to on je, koupí jen zájemce který stejně provede celkovou rekonstrukci. Pak by ho zjišťování co je to tam vlastně neuměle zakamuflované jen zdržovalo. Kdyby ne a kupující bude mít všech pět pohromadě, tak ho ta kamufláž naopak odradí.
Protože jsem přesvědčenej že to moc dobře neopravíte, sám o tom tak trochu něco vím, vím jak blbě se detaily které řešíte opravují, že budou vypadat jak rána do oka.

obr. 1 - to chce doštukovat. Nicméně je zřetelně vidět, že je štuk odfouklý dál. Kde máte jistotu že po/při opravě neodpadne další část. Když se to povede opravit, bude třeba bílit. Dnes každej maluje válečkem, takže to přejedete jednou válečkem, odfouklej ale zatím držící kus nasákne vlhkost, změkne, pojede na něj válečkem podruhé... a máte ho namotanej na válci jak tapetu. Doporučuji oškrabat celou stěnu či spíše celou koupelnu.

obr. 2 - obkladačky. No tak jestli jsou 40 let staré, zajímalo by mně jaké mají rozměry a jestli dnes seženete stejné. Ne vždy 150 x 150 je opravdu 150 x 150. Může to být 148 x 148. To by sice u téhle opravy možná nemuselo vadit, ale dřív byly obkladačky tak o 1 mm slabší. Takže vezmete tlustší obkladačku, podmáznete ji lepidlem a může se stát že výsledek je 3 mm nad rovinou stávajícího obkladu.

obr. 3, 4 - ulomený držák. Možná bílou spárovačkou, možná bílým akrylem či silikonem. Nebude to vypadat hezky. Možná by pomohlo překrytí nějakou blbinou ale nic mně nenapadá. Docela jistě ale vím, že takle zpráskanou koupelnu, žlutý základ, do toho posazený poškozený a ledabyle opravený bílý mýdelník, další dvě opravené obkladačky v další barvě, takovou koupí jen zoufalec.

obr. 5 - spáry. Oškrabat omítku po obou stranách, sject až na stěnu a přebandážovat 50 cm širokým pásem perlinky do lepidla. Pak přeštukovat. Ani tak není jisté že se prasklina opět neprojeví. Pouhé vyplnění akrylovým tmelem obykle vydrží jen krátce.

obr. 6 - okenní parapet. Opravit cementovou opravnou směsí. Sádru asi nebrat. I když i s tou to jde. Chtělo by to pořešit celý parapet. Jak se urve jeden kousek, zbytek obyčejně následuje velmi záhy.

obr. 7 - strop. Obdoba prvního. Vypadá jakoby odpadání po krajích chtělo pokračovat. Platí to samé co jsem napsal nahoře.

Takže shrnutí. Laik který neví co a jak těžko opraví rychle a dobře. Vložené náklady se vám stejně nevrátí. Nechte to raději být. Takhle se dřív prodávaly škodovky. Schnilá podlaha a prahy se zalepily Ipou, natřelo se to gumoasfaltem nebo tlumexem aby nebylo vidět, na lemy kolem blatníků taková ta hrubá černá srajda co ji neumím pojmenovat. Zkrátka nahoře huj, dole fuj. Auto se rychle střelilo a chudák kupec kterému za půl roku v ostré zatáčce odpadl blatník a propadl se i se sedačkou na asfalt.
Ten kdo koupí, bude stejně komplet rekonstruovat. Nedovedu si představit že by se v tom někomu chtělo bydlet. Jak vypadají podlahy, co dveře, futra. Rád bych viděl fotku vany, třeba..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny