Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sprchový kout z vaničky, nebo vyzděný

Dobrý den, v koupelně nám vznikl po bojleru výklenek, kde bychom chtěli udělat sprchový kout. Rozměr je však 95cm široký a 110cm hluboký. Jelikož vaničky jsou 90x90, či 100x100cm, tak nevíme zda zvolit vaničku a nějak jí tam třeba zasekat do zdí, nebo kout s těmito rozměry vyzdít. Proto bych chtěl poprosit o radu, co se v tomto případě dělá.
Děkuji

Předmět Autor Datum
Preferuji praktičtější řešení. Doporučuji kávu od Maryši :-) a provést si srovnání typu: Plast: + sn…
mirektatra 23.11.2012 13:21
mirektatra
Uvažoval jste i litých vaničkách? například tato gelco-sara-hs11090
kpz3 26.11.2012 20:13
kpz3
Zdravim, prave resim uplne stejny problem a zatim se priklanim k variante oblozit cely sprchovy kout…
M.A.R.T.I.N 24.11.2012 19:12
M.A.R.T.I.N
Ony se dají pořídit sprchové kouty i s vaničkou jako komplet, v různých akcích a slevách za docela r…
RITCHI 25.11.2012 00:01
RITCHI
Dobry vecer. No,jestli chcete mit nalepenou prdel na nevzhlednem plastovem pul-cosi tak budiz ale my…
pospa65 24.11.2012 23:34
pospa65
Já jsem před rokem, řešil také sprchový kout s nestandartním rozměrem a zvolil jsem vyzděný. Po roce…
ha 30.11.2012 11:05
ha
Dobry vecer. Kolega nade mnou pise o velke dlazbe,ja ji mam a zkuseny zednik si s ni hrave poradi ti…
pospa65 01.12.2012 19:19
pospa65
Dobry den, pri rekonstrukci bytu jsem resil stejny problem a nakonec to vyhrala vanicka. Sice je to… poslední
JendaNovak 02.12.2012 13:35
JendaNovak

Preferuji praktičtější řešení. Doporučuji kávu od Maryši :-) a provést si srovnání typu:
Plast:
+ snadnější úklid - kulaté rohy vaničky, profily stěn...
- dražší a rozměr závislý na nabídce
+ teplé "stoupnutí" i dotek
...
Vyzděný:
+ cena a přesný rozměr - možnost samodomo
- studenný odchov - topné kabely jsou pomalé
- estetika - nepříjemný nerovný povrch, nehezká vpust

Zdravim, prave resim uplne stejny problem a zatim se priklanim k variante oblozit cely sprchovy kout a zadnou vanicku tam nedavat. Jednak vanicky jsou dost drahe a rovnez mam problem s nestandardnim rozmerem sprchoveho koutu. Pokud se kout dobre udelat, tak podlaha bude rovna, resp. rovne svazita k vpusti a i vpusti se daji sehnat "pekne", je to ale vpust, necekam ze se na ni bude chodit divat cela rodina ;-)

Ony se dají pořídit sprchové kouty i s vaničkou jako komplet, v různých akcích a slevách za docela rozumný peníz - např. tady. Stačí jen trochu zabrouzdat internetem, těch možností je tam víc než dost... Samotná instalace je o dost méně pracná než vyzdívání koutu, zajištění správného vyspádování a důkladné hydroizolace, a nakonec ještě obklad... cenově se to asi od nějakého akčního kompletu moc lišit nebude. A nehledě na to, že (jak už tu výše bylo napsáno), údržba a čištění akrylátové vaničky z oblými stěnami je daleko jednodušší a praktičtější, než vydlaždičkovaný kout.

Dobry vecer. No,jestli chcete mit nalepenou prdel na nevzhlednem plastovem pul-cosi tak budiz ale my mame zdeny respektive obvodova zed plus kazda bocni strana ze sadrokartonu (cele oblozeno obklady a dlazbou) a muzu rici naprosta bomba!!! Za 1. Mista ze by se tam vlezli tri za 2. estetika ci moderna a za 3. dobry pocit z dobre vykonane prace. Vrele doporucuji zdeny kout,uvidite vyplati se to. Ale pozor na efektivni odsavani par!

Já jsem před rokem, řešil také sprchový kout s nestandartním rozměrem a zvolil jsem vyzděný. Po roce můžu říct, že jsem spokojený, jak co se týče estetiky, tak funkčnosti. Jediné co se dá vytknout je, že je studený, což řeším tím, že než do něj vlezu, zapnu teplou vodu a postříkám ho (stejně tu studenou musím nechat odtéct). Pokud jde o cenu, tak si nejsem tak jist, že touto volbou něco ušetříte. Hydroizolace (já měl do Mapei) není nejlacinější, kloudný odtok se koupí od 4 tis., gule sice stojí asi 150Kč, ale vypadá tak jak vypadá a pokud zvolíte velkoformátovou dlažbu, tak vás s ní obkladač asi rovnou vyhodí, protože se to nedá vyspádovat.
Zvolili jsme řešení bez vyzděné hrany u dveří a spodní lišta dveří do sprcháče (plus vyspádování) je jedinou zábranou proti vytékání vody, což se ukázalo jako dostatečná a esteticky lepší řešení.

Dobry vecer. Kolega nade mnou pise o velke dlazbe,ja ji mam a zkuseny zednik si s ni hrave poradi tim zpusobem ze v miste spadu ji rozrizne od rohu k rohu tvaru (rez je veden kosoctvercem) a je po starostech. Tak to mam reseno i ja.-)....jde vsechno jenom mit chut a vedet jak na to. Jinak je pravdou ze podlaha je take trosku chladnejsi a take to resim rozstrikem teple vody jako kolega a hned je po starostech. Kout uz mame rok a pul a nemohu si jej opravdu vynachvalit!

Dobry den, pri rekonstrukci bytu jsem resil stejny problem a nakonec to vyhrala vanicka. Sice je to drazsi, ale instalateri me od vyzdeneho sprchoveho koutu odrazovali, pry stejne zacne jednou prosakovat, ne hned, ale za delsi dobu. JN

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru