Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Oprava stropního pir čidla

1 - ovladač "sluníčko" na max - bude svítit i ve dne
2 - časovač "time" na min. - bude svítit velmi krátce
3 - teď je ta správná chvíle na hru s ovladačem citlivosti "sens". Tím si nastavte takovou citlivost, aby vám vyhovovala velikost sledovaného prostoru. Při instalaci je nutné si uvědomit, že čidlo "vidí" sledovaný prostor, jako kruhové výseče a reaguje na přechod mezi nimi, tedy že špatně reaguje, jdete-li přímo proti čidlu v jedné výseči, ale reaguje dost spolehlivě, pokud jdete "podél", nebo "okolo" čidla a tedy přetínáte mnoho "hranic" mezi kruhovými výsečemi s vrcholem v "oku" čidla. 4idla také nemají libovolnou polohu umístění - nástěnná nemohou být instalována na strop - jejich sledovaný prostor optika směřuje šikmo dolů se stěnou a na stropě by tedy sledovaly pouze jednu stěnu, a to ve směru od stropu k podlaze, kde bude citlivost nejmenší.
Po nastavení citlivosti na požadovaný prostor, neustálým pochodováním sem-tam a pootáčením ovladače (3), nastavte čas svitu (2) a potom zkusmo nastavte "tmu"(1),kdy má PIR spínat světlo. Korekci provedete večer...

Jestliže selhaly všechny pokusy o oživení spotřebiče, pak je třeba číst návod! Pokud se ani tak nepodaří PIR čidlo rozchodit, pak je čas na jeho reklamaci. opravovat příliš nelze- elektronika je zalitá silikonem a cena nového bývá úměrná jeho kvalitě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny