Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Způsob vytápění.Na co vsadit do budoucna.

Jaký způsob vytápění bytu se vám jeví jako nejvýhodnější.
Opravujeme prostory v 1,patře,kde jednou bude byt pro děti.Projektant tam navrhl plynový kotel já nevím,je-li to to pravé ořechové.Plynem vytápíme přízemí,tak se to nabízí.Ale plynu ubývá,zdražuje se,nebude-li lepší nachystat elektrické podlahové vytápění a elektrický kotel.Elektřina se bude používat v každé době.Navíc v obýváku jim postavíme komín pro krb,to bude spíše pro přitápění.
Tepelné čerpadlo-to už je trochu přes rozpočet.Třeba se časem ceny sníží.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tiež si myslím, že elektrina bude stále. V RD máme ako kúrenie použité podlahové odporové káble DEVI…
pilot 07.11.2012 22:05
pilot
Myslíte, že nám stát potažmo s ČEZ dovolí se odstřihnout se od nenažraných společností? http://kuti…
iconek 07.11.2012 23:19
iconek
Áno, to je žiaľ pravda. Ak aj niekedy budú k dispozícii autonómne zdroje energie, nájde sa nejaký sp…
pilot 08.11.2012 21:00
pilot
Ale vždyť vůbec není problém být energeticky soběstačný, jenže těžko se to v našich podmínkách vypla… poslední
Uroboros 08.11.2012 21:54
Uroboros

Tiež si myslím, že elektrina bude stále. V RD máme ako kúrenie použité podlahové odporové káble DEVI. Relatívne lacné na obstaranie. Do budúcnosti verím, že fotovoltaika pokročí natoľko, že pár panelov na streche vyrieši napájanie. Ale je to presne tak - otázka viery. Nikto nevie, čo bude o pár rokov. Nezmyselné dotácie fotovoltaických elektrární neprinášajú odvetviu žiadny prínos. Práve naopak, umožňujú mu prežívať na technologickej úrovni, ktorá nedokáže konkurovať v normálnom prostredí, resp. nedokáže si na seba zarobiť.

Myslíte, že nám stát potažmo s ČEZ dovolí se odstřihnout se od nenažraných společností?

http://kutilska.poradna.net/f/view/63114-solarni-e lektrarna-pro-vlastni-uziti-svepomoci-pokuta

Se vůbec divím, že nezakázali třeba studny.Neplatíš vodu, kterou máš na svém pozemku?Tak zaplať poplatek za to, že ji máš a neodebíráš tu naši.Chceš studnu?Tak zaplať
Větrný elektrárny u nás mate ptactvo, stěhující se do teplých krajin.V Německu mají ptáci asi lepší navigace :-)

Ale vždyť vůbec není problém být energeticky soběstačný, jenže těžko se to v našich podmínkách vyplatí, když máš přípojku u baráku, my pokud je jen trochu čas vaříme na dřevě, topíme výhradně dřevem. A ani s elektrikou by nebyl problém, zaprvé solárka/větrník, zadruhé jde jet na dřevo-elektro centrálu, ale nejsem magor, pořád můj čas je mnohem dražší než elektrika. S tím, že ani to dřevo nemusíš kupovat, stačí jet na štěpku z energoplodin, dnes se nechá udělat ročně 20-30 suché hmoty z ha, když víš co a jak. Ale prostě se to nevyplatí se s tím jebat, když si připojenej v síti. Dle hrubého odhadu ti na barák stačí tak 2-3ha pozemku a můžeš být plně soběstačnej ve všem tj, voda/teplo/elektrika... Při cca 5ha i jídlo. Ale upřímně si nedovedu představit, jak mi běží na solárku či dřevo generátor 7kw cirkulárka či jiný ještě výkonnější stroje na farmě :-D. Navíc bych byl vždy závislej na benzínu/naftě. Ikdyž si přes léto můžeš u dieslu jezdit klidně na doma lisovanej olej :-D. Ono prostě všchno mé své hranice. Ale dovedu si představit žít moderně na úplné samotě bez ničeho, jde to, ty technologie tu dnes jsou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru