Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zateplení rod. domku

Dobrý den,
mám starý rod. domek, který je z větší části z kamene a z toho vyplývá, že je velmi vlhký. Ráda bych ho zateplila a zároveň by, ale také chtělo asi něco udělat s vlhkosti. Přemýšlela jsem o polystyrénu, ale moc se v tom nevyznám, viděla jsem třeba, že lidé dávají růžový polystyrén a na něj pokládají ještě šedivý, zajímalo by mě jaký to má smysl dávat dva polystyrény na sebe a nebo jestli je lepší dát m. vlnu a na to dát slabší polystyrén také toto jsem viděla na jednom domku. A nebo jsem viděla, že lidé napouštěli do děr ve zdi přípravek na vlhkost. Byla bych ráda jestli by jste mi mohli poradit. Děkuji.

Předmět Autor Datum
Jestli je v domku vlhkost, je třeba s největší pravděpodobností domek podříznout a odizolovat. Kamen…
Prasak 01.11.2012 12:46
Prasak
Ten ruzovy polystyren sa dava na miesta exponovane vodou, typicky napr. sokel, pretoze je odolnejsi…
poihu 01.11.2012 14:51
poihu
kámen sám o sobě žádnou vlhkost nevede. To není původní příčina vlhkosti. V první řadě by bylo vhod…
touchwood 01.11.2012 16:18
touchwood
Pokud je domek vlhký, nesmíte ho zateplit. Musíte nejdříve domek zbavit vlhkosti a pak teprve izolov… poslední
milan.cukrar 01.11.2012 18:52
milan.cukrar

Jestli je v domku vlhkost, je třeba s největší pravděpodobností domek podříznout a odizolovat. Kamenný domek se blbě řeže, kolega kvůli tomu zkoušel tu chemii proti vlhkosti - navrtal na spodek domku díry a stříkal tam nějakej sajrajt. Bohužel, má to jen omezenou účinnost, neodizoluje to příliš dobře.

Ten ruzovy polystyren sa dava na miesta exponovane vodou, typicky napr. sokel, pretoze je odolnejsi proti vlhkosti. Pouziva sa bud tvrdeny alebo extrudovany (XPS) polystyren. Najdrahsi je extrudovany polystyren - XPS (nema typicku gulickovu konzistenciu ako klasicky biely fasadny polystyren), lacnejsi je ten tvrdeny (ma gulickovu konzistenciu ako klasicky biely polystyren, ale je hutnejsi a tvrdsi a ma vacsiu pevnost). Na fasadu sa potom pouziva ten znamy biely fasadny - extrudovany (EPS) polystyren, pripadne sedy co je rovnaký ako ten biely akurat je v nom pridavok jemne rozomleteho uhliku co dodava tu sedu farbu. Ten rozomlety uhlik tam ma plnit akusi funkciu "faradayovej klietky" a ma odrazat infracervene ziarenie spat do vykurovaneho objektu. To ze ci to naozaj ma v praxi nejaky efekt sa vedu podobne debaty ako o tom ci funguju alebo nefunguju "zateplovacie" natery.

Inak ak si dobre pamatam tak uz ste sa tu na to pytala a odpoved znie, ze pokial nevyriesite v tom baraku vlhnutie stien od zeme, tak akekolvek zateplovanie su len vyhodenen peniaze.

kámen sám o sobě žádnou vlhkost nevede. To není původní příčina vlhkosti.

V první řadě by bylo vhodné podívat se na to, jak vypadá izolace podlah, jak silné jsou zdi, jak hluboko jsou základy domu a hlavně zda je dům odvětrávaný (staré domy je hotové zvěrstvo "udusit" neprodyšnými dveřmi a okny)

Pokud je domek vlhký, nesmíte ho zateplit. Musíte nejdříve domek zbavit vlhkosti a pak teprve izolovat..

příklad, když si vezmete vypranou neusušenou halenku na sebe, zakryjete jí kabátem, bude studit? Vysušíte jí? Ano, jen svým teplem, ale když bude stále dodávat vlhko, tak to neusušíte.
Pochopila jste problém?
Přeji hezký večer..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru