Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno lepení lino na lino

Dobrý den. Potřebuji v kuchyni překrýt prasklinu ve starém linoleu, které je však nicméně stále v dobrém stavu a celkovou výměnu nepotřebuje. Protože se jedná o místo podél kuchyňské linky, chceme podél linky položit pás linolea, s odlišným vzorkem, tak, aby oprava praskliny vypadala nenápadně, spíš jako záměrně provedený "chodníček"... Nicméně je pro mě problém, jak tento pas přilepit.

Pás linolea 0,7 x 2,5 byl (z montážních důvodů - lednička, pračka, "mycák") částí 20 cm zasunut pod linku a nepřilepený. Zbylá část se tedy nebude přilepovat "z role", a protože se jedná o měkčené linoleum, tak je (pro mě) nezbytné, aby se pokládalo na lepidlo, které by plochy neslepilo kontaktně, ale bylo možné je na sobě nejprve urovnat, např. dlaněmi, válečkem apod., aby slepení bylo bez vlnek, bublin apod..

V obchodě mi nedoporučili lepení chemoprenem, nebo podobnými lepidly s tím, že pokud bych plochy spojil ještě neodvětrané (suché), hrozilo by nebezpečí jejich degradace až "proděravění". Ale lepit linolea dotykovým lepením je prakticky nemožné, pokud chci aby na sebe po celé ploše dolehly. Jiné lepidlo než Chemopren, Bison kit, nebo Patex apod., však v OBI ani v Hornbachu, nemají k dispozici a ani mi nemohli poradit lepidlo jiné. Ještě podotýkám, že se jedná o pás 0,6 x 2,5 m, tedy potřeboval bych vhodné lepidlo v oběmu asi do 250g.

Můžete mi poradit? Jaromír Kynčl, v očekávání laskavé ochoty.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Koberec dokáže podlahář vyříznout a vsadit tak, že to nepoznáš. Třeba to jde i u lina. Zeptal bych s…
čumil_old 29.10.2012 17:04
čumil_old
Díky za reakci, ale to lino je už letité a podobný vzorek se už jen těžko vyskytuje. Existuje lepidl…
fotřík 29.10.2012 22:34
fotřík
Jestli se jedná jen o takový pásek, zkus tohle. Je toho jen 250 ml a na přilepení pásu lina (stačí p…
RITCHI 30.10.2012 00:12
RITCHI
Díky za reakci, zkusil jsem něco jiného, viz odpověď pro Uroboros. K poslední
fotřík 30.10.2012 16:43
fotřík

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru