Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Už máte nazuty zimní gumy?

Ahojte,
jen taková malá anketka pro odlehčení... Vášnivých diskuzí na téma "zimní pneumatiky" je plný Internet, tak by mě zajímalo, jak je na tom osazenstvo poradny... jestli jsou tu spíš hazardéři nebo opatrní řidiči...

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Prezul som pred dvoma dnami za 155 ecok...pri prezuvani mi zistili, ze mam jednu gumu zoslahanu na s…
fleg 08.11.2012 16:18
fleg
Já jen doufám, že takového borečka na silnici nikdy nepotkám, jen na základě toho, že přezouvá gumy…
hm 09.11.2012 06:07
hm
1. trochu demagogie nezaškodí, ale co je moc, to je moc. Fleg psal přece o něčem úplně jiném. 2. opr…
touchwood 09.11.2012 10:39
touchwood
nebudu tolerovat ani takové brzdiče provozu - tohle je totiž přestupek. bohužel takových řidičů je…
rychlik91 10.11.2012 02:25
rychlik91
Na sněhu, v břečce a v blátě určitě ne. Tam je lepší zimní dezén s lamelama, protože má samočistící… poslední
hm 10.11.2012 07:02
hm

Prezul som pred dvoma dnami za 155 ecok...pri prezuvani mi zistili, ze mam jednu gumu zoslahanu na strane (pravdepodobne zla geometria) a kedze som mal typ, co sa uz nevyraba musel som kupit hned dve nove. To potesi.
Inak fakt, ze sa guma moze spravat inak za tepla a inak za studena a ze existuju rozne zmesy gum spochybnovat nebudem a kto tak cini robi bud preto, ze je hlupy a alebo zle informovany. Ale rozumiem, ze rozvijat teoriu gumovej loby je pomerne popularne.
Ono je to nieco podobne ako rozvijat teoriu o velkych rozdieloch medzi vyrobcami pneumatik. Vzdy ma pobavilo, ked mi pri pive kamosi tvrdili, ze si museli kupit drahe Dunlopky alebo ine znackove gumy lebo na nasich Matadoroch by sa im jazdilo zle lebo nie su tak kvalitne.
Jazdim uz 15 rokov vyhradne len domace gumy (pretym 7 rokov rozne znacky) a nemozem na ne povedat kriveho slova a to som ich testoval naozaj hranicne (napriklad 40km/h prejazd 90 stupnovou zakrutou, 90km/h na kruhaci s priemerom 30-40m a pod) a nikdy ma nesklamali. Mozno tie 2x drahsie Dunlopky by vydrzali aj 110km/h na tom kruhovom, na druhej strane 99% vodicov jazdi na takom krubovom objazde tych 40-50km/h a na taketo jazdenie im naozaj stacia domace gumy.

Já jen doufám, že takového borečka na silnici nikdy nepotkám, jen na základě toho, že přezouvá gumy podle ročního období, si myslí, že může projíždět kruháčem devadesátkou, přitom si ani před jízdou nedokáže zkontrolovat vozidlo a že má poškozenou pneumatiku zjistí až náhodou při přezování z letních na zimní.

Já raději potkávám v zimě auta na letních pneu, jejichž řidiči se chovají přiměřeně stavu vozovky a technickým vlastnostem svého vozidla. Vozovka je díky silničářům stejně většinu zimního období čistá a bez sněhu, takže jsou zimní gumy i podle zákona po většinu zimy zbytečné, jsou vhodné jen pro takové borečky, kteří si myslí, že se zimníma gumama můžou v zimě automaticky jezdit stejně prasácky jako jezdí v létě s letníma.

1. trochu demagogie nezaškodí, ale co je moc, to je moc. Fleg psal přece o něčem úplně jiném.
2. opravdu si myslíš, že v zimě je OK, když pojede nějaký "mistr volantu" tvého typu po prosolené dálnici cca tou padesátkou, což je odpovídající rychlost pro letní gumy a zimní počasí? Já si to tedy rozhodně nemyslím, a cestovat takovou rychlostí několik set km rozhodně nebudu a nebudu tolerovat ani takové brzdiče provozu - tohle je totiž přestupek.

nebudu tolerovat ani takové brzdiče provozu - tohle je totiž přestupek.

bohužel takových řidičů je spousta i v létě ale s tim se nic nedělá..
nejlepší jsou ti, co jedou v místě, kde se nedá předjíždět 60km/h
a tam kde se předjet dají jedou 130km/h.. takový bych střílel na potkání..
mimochodem kvůli takovým je způsobeno spousta nehod,
protože je normální řidiči se slabšími nervy předjíždí na nebezpečných místech..
---
jo a podle otce kamioňáka jsou nové letní daleko bezpečnější, než zimní s 50% vzorkem :-)

Na sněhu, v břečce a v blátě určitě ne. Tam je lepší zimní dezén s lamelama, protože má samočistící schopnost. Letní dezén má v takových podmínkách hned ucpané drážky a pak nefunguje. Ale jinak je letní pneu lepší i v zimě, když je čistá vozovka.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru