Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MD-218: problémy s kvalitou v nízkých hlasitostech

Zdravím,
dva roky zpátky jsem usmlouval ve Španělsku přenosný reproduktor MD-218 na 5 Eur, krásná cena. Chlap musel vědět, že mi to ze tří čtvrtin platí sám, ale taky se bavil smlouváním. Zjistil jsem, že vydrží několik hodin hrát na baterku, má to dálkové ovládání, čte MP3 z flash disků (dokonce i FAT32, NTFS) a SD(HC) karet, má to vstup přes jack. Za tu cenu paráda. Ani zvuk nebyl na cca 150 korun a tolik funkcí špatnej, určitě o několik tříd nad mobilem. Ne, nehráblo mi, jinak poslouchám z Pioneeru VSX-421 a CS-3070, žádný zázrak, ale nestěžuju si.
Poslední dobou mám problém s kvalitou zvuku při nízké hlasitosti, přesně opačně, než bych čekal. Při běžné poslechové hlasitosti šumí, chrčí, když přidám na hlasitosti, zvuk se začne čistit a nejčistší je kousek před maximem, což je ale zbytečný kravál i když poslouchám na 5 metrů.
Vzhledem k té ceně asi ani nemá moc smysl řešit, co s tím jde dělat, stejně je to z Číny, všechno na jedné malé destičce a moc bych nevymyslel. Ale jsem zvědavý, takže co může u takovéhle krabičky způsobovat, že se kvalita se zvyšující se hlasitostí zlepšuje?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
přesně opačně, než bych čekal Pokud to nemá digitální ovládání hlasitosti, tak bych nic jiného neče… poslední
lesov. 29.10.2012 17:22
lesov.

přesně opačně, než bych čekal

Pokud to nemá digitální ovládání hlasitosti, tak bych nic jiného nečekal. Může být v háji ten potenciometr. To je klasika, na začátku vyběhaná odporová dráha, špatný kontakt... :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru