Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakou autonavigaci pro seniory?

Prosím o radu, jakou navigaci byste doporučili pro seniory? Můj tatínek (*1937) celý život jezdí autem - rád a bezpečně. Ale v posledních letech se mu stává čím dál častěji, že se ztratí, špatně odbočí atd. - zejména ve větších městech a v oblastech, kde to nezná. Navigaci nikdy nepoužíval, ale k Vánocům bych jim ji ráda koupila - myslím, že by ji využil. Moje představa: co největší displej, jednoduché ovládání v češtině, možnost snadných aktualizací z internetu (to tatínek zvládne, s internetem pracuje denně), cenově dostupná, mapy stačí Česko + případně sousední země, dál už stejně nepojede.

Já teď používám TomTom Via 125 , ta je docela fajn, ale třeba máte lepší tip? Díky předem za odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
V navigacích se prd vyznám, ale vyřiďte prosím svému tatínkovi, přes to, že jej neznám, moji gratula…
mirektatra 25.10.2012 09:25
mirektatra
To mirektatra: Moc děkuju, tatínek skutečně jezdí tak, jak jsem psala. Jezdí celý život a nikdy nemě…
Eva_M 25.10.2012 12:37
Eva_M
ztratili při ježdění po Praze Není divu. V centru a na magistrále zmizely směrovky na hlavní tahy…
Dale Cooper 25.10.2012 20:26
Dale Cooper
U našich seniorů je situace o to pikantnější, že nemají dálniční známku, protože se jim nevyplatí, n…
Eva_M 25.10.2012 20:40
Eva_M
Ta moje to umí taky, nastavíš si, zda chceš jet mimo placený úseky.Ale nabídek a řešení navigace je…
iconek 25.10.2012 23:13
iconek
Upřimně řečeno by mě až šokovalo, kdyby některý přístroj prsící se označením "navigace" neuměl navig… poslední
Moas 26.10.2012 12:40
Moas

To mirektatra:
Moc děkuju, tatínek skutečně jezdí tak, jak jsem psala. Jezdí celý život a nikdy neměl nehodu, snad jen jednou na náledí v lese mu auto sklouzlo do příkopu (lehce pomačkané plechy). Nebyl nikdy profesionální řidič, jen rád jezdí. Poslední roky ale začíná mít problémy na neznámých trasách - dříve mu to nevadilo. Jelikož mají se svou manželkou 5 dětí a 9 vnoučat (a spoustu dalších příbuzných) po celé republice, jezdí rádi na návštěvy, většinou spojí více návštěv do jedné cesty :-) Jsme rádi, že jsou zatím (?) tak čilí. Teď v úterý se ale několikrát za sebou ztratili při ježdění po Praze - tak jsem si říkala, že navigace by se v těchto případech hodila. Věděli by i s předstihem řazení do pruhů atd.

ztratili při ježdění po Praze

Není divu. V centru a na magistrále zmizely směrovky na hlavní tahy a hlavní směry. Třeba sjezd ke křižovatce U Bulhara, vedoucí na silnici I/12 býval označen směry Kolín a Žižkov. Nyní je tam jen ten Žižkov, takže kdo to nezná, je hnán na okruh. Jižní spojka je to samé, jen směry na pražské čtvrti, ne už na města mimo.
Na magistrátu zase někdo přemýšlel...

U našich seniorů je situace o to pikantnější, že nemají dálniční známku, protože se jim nevyplatí, navíc provoz na dálnici je pro ně už moc rychlý. Radši jezdí po starších okreskách - pomaleji, ale v klidu. A na pražském okruhu jsou dálniční známky potřeba; tatínek měl kromě stresu z bloudění ještě stres z toho, že ho značení několikrát zavedlo na pražský okruh a bál se, že ho chytí policajti, že nemá známku :-( V navigaci lze nastavit, že ho má navigovat MIMO placené úseky a dálnice.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru