Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimní gumy jen 4 roky?

Zimní gumy jsou hlavně dobré kdykoli, když teplota spadne pod 5°C - a to díky svému složení. Přilnavost letních směsí je za takových podmínek daleko horší. Od dob kdy jsem koncem září za jednoho sice slunného, ale celkem chladného rána na letních téměř nedobrzdil (protože se nějaký pitomeček kochal jinou havárkou a nevěnoval se řízení), tak zimní dávám okamžitě tehdy, jsou-li rána chladná. Ten rozdíl je poznat hodně. Aktuálně už týden jezdím na zimních.

A taky si dovolím nesouhlasit s názorem, že zimní gumy odvádějí špatně vodu. To taky není pravda, kvalitní zimní guma je označována jako mud&snow, tj. bláto a sníh, a vodu odvádí lépe než gumy letní (což je patrné už její konstrukce - hlubší zářezy, větší odstupy lamel)

Já gumy měním po 4 letech, experiment s 5 lety se mi potvrdil jako nevhodný. Cena za jednu sadu lepších zimních gum pro mé aktuální auto (což je nějakých cca 20-25 tisíc Kč), přepočteno na ty 4 roky je tak bezvýznamná částka, že o ní nemá smysl diskutovat. A pro menší auta jsou ceny okolo 4-5 tisíc za sadu. A stojím si za tím, že i levné Polarisy udělají lepší službu, než "zkušený řidič", který rozhodně nikdy nemůže mít vše pod kontrolou a vše předvídat (okolí, podmínky, stav vozovky). A než bych jezdil 5 let na ztvrdlých zimákách, tak to je raději ojezdím za 4 roky s trochu lepší šancí, že dobrzdím.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny