Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem spojovani drevotrisky-kolickovani

Ano viděl, jak TX tak obyč vruty, vím že to drží (mimochodem i když to sestřílím hřebíkovkou, tak to drží - rychlooprava staré lamino skříně na nářadí a není to ani moc vidět :-)), i se to nechá zakrytkovat, ale není to ono, krom toho se to stejně musí předvrtátvat, jinak se materiál v místech boulí a když ne hned, tak časem, hlavně tam kde je vlhčeji.
Cena? No tu bych sem netahal, TX 0,2Kč/ks konfirmát 0,4Kč/ks, rozdíl (ano dvojnásobek...) i na smontování kompletního nábytku celého bytu je zanedbatelný...
Konfirmát jde vyšroubovat a znovu utáhnout na stejnou pevnost, u TX se to už nepovede, navíc kon. nemá závit až do konce, je tam rozšířen a má plochou hlavu. Lépe materiály stáhne. Opravdu, když šroubovat, dřevotřísku tak konfirmáty, je to mnohem luxusnější práce než s vruty. Vyzkoušejte, uvidíte sám.

Kolíkovat taky skoro nic nekolíkuju, je to nerozebiratelný spoj, což nemám rád. Navíc pracný a to na to mám nástroje :-). Ale někam se to šroubový spoj prostě nehodí. U kuchyňské linky je to buřt, tam to neni vidět, u soliterního nábytku se mi prostě nelíbí, když už z x metrů vidím zakrytované šrouby.

V porovnání pracnosti jestli TX, obyč vrut nebo konfirmát je to jedno, všechno je pracné stejně. Ale konfirmát tuhle práce provede nelépe - nejpevnější spoj, vrchní desku nedrží závitem, navíc nehrozí rozštípnutí materiálu při blbém předvrtání - nemá špičku, ani ve vlhkém prostředí se to neboulí - nepůsobí do desky tlakem jako vrut, navíc se lépe montuje (imbus).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny