Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trativod

Dobrý den,
mám dotaz zda je technicky možné a použitelné vyřešit odpad pouze z kuchyňského dřezu tak že se vykope jáma 0,5m-1m x 1m hluboká 1m, zapušťěná 30cm pod povrchem zahrady, způsobem že bych pouze zboku udelal 5cm betonové bednění s poklopem, do vrchní části by vedla odpadní trubka a spodní část by byla ponechána hliněná na vsakování vody. Stihla by voda odtékat? Nezaneslo by se to kalem? Bylo by lepší vybetonovat i dno a udělat díry do betonu zboku ve spodní polovině a jak velké? Nenateče tam zemní vlhkost z půdy spodem či vrchem? Nebo by byl lepší plastový kontejner zboku propíchaný?
Děkuji za příspěvky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vela otazok, a kazda jedna zavisi iba od jednej veci, od toho, aku tam mas podu. Na niektorych miest…
matfej 23.09.2012 18:52
matfej
Aha, a este by som dodal, ze ak mas niekde v blizkosti studnu, tak na to treba davat dost pozor. Stu… poslední
matfej 23.09.2012 18:57
matfej

Vela otazok, a kazda jedna zavisi iba od jednej veci, od toho, aku tam mas podu. Na niektorych miestach, sa voda vsakuje jedna radost, trativod moze byt maly a voda bude stihat odtekat. Niekde, kde je povedzme ilovita zemina, Ti voda neodtecie a neodtecie. O to horsie ak tam mas podpovrchovu vodu a podobne prekvapenia. S trativodmi to je tak, niekde sa daju, niekde dost tazko. Ale v pripade, ak by bola zemina vazne nepriepustna, navrhoval by som to riesit presne tak ako pisali vyssie, rozdelit to na sekcie usadzovaciu a vsakovaciu, a pripadne este pod celou sachtou vykopat jamu, naplnit drenaznym strkom a podobne. Alebo nejakym smerom takto vykopat vykop aspon 1 - 1,5m hlboky, naplnit tym strkom na vsakovanie a zasypat. Dlzka vykopu zavisi od pody a od mnozstva vsakovanej vody. Oddelit strk textiliou samozrejme. Da sa to urcite vyspekulovat, ale treba vediet ake su podmienky ako som pisal na zaciatku. A kazdopadne ten napad s rozdelenim na tretinky je dobry a treba to urobit tak.

Aha, a este by som dodal, ze ak mas niekde v blizkosti studnu, tak na to treba davat dost pozor. Studna, ak je dobre spravena, by mala byt z vrchu zaizolovana proti priesakom podpovrchovej vody, ale tak to Ti asi nik nezaruci. Idealne ak nikde v okoli nie je ziadna studna. Aspon budes mat istotu ze nic neznecistis :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru