Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trativod

Dobrý den,
mám dotaz zda je technicky možné a použitelné vyřešit odpad pouze z kuchyňského dřezu tak že se vykope jáma 0,5m-1m x 1m hluboká 1m, zapušťěná 30cm pod povrchem zahrady, způsobem že bych pouze zboku udelal 5cm betonové bednění s poklopem, do vrchní části by vedla odpadní trubka a spodní část by byla ponechána hliněná na vsakování vody. Stihla by voda odtékat? Nezaneslo by se to kalem? Bylo by lepší vybetonovat i dno a udělat díry do betonu zboku ve spodní polovině a jak velké? Nenateče tam zemní vlhkost z půdy spodem či vrchem? Nebo by byl lepší plastový kontejner zboku propíchaný?
Děkuji za příspěvky.

Předmět Autor Datum
Ja si myslim, ze trativod na kuchynsky odpad je nesmysl. Bude se to ucpavat. Hloubka ulozeni trubky…
Pepanek 23.09.2012 16:13
Pepanek
Jen bych přidal rozdělení jímky na 1/3 a 2/3. První 1/3 usazovací pro kal, který by se dal vybrat a…
Stefran 23.09.2012 16:52
Stefran
Vela otazok, a kazda jedna zavisi iba od jednej veci, od toho, aku tam mas podu. Na niektorych miest…
matfej 23.09.2012 18:52
matfej
Aha, a este by som dodal, ze ak mas niekde v blizkosti studnu, tak na to treba davat dost pozor. Stu… poslední
matfej 23.09.2012 18:57
matfej

Vela otazok, a kazda jedna zavisi iba od jednej veci, od toho, aku tam mas podu. Na niektorych miestach, sa voda vsakuje jedna radost, trativod moze byt maly a voda bude stihat odtekat. Niekde, kde je povedzme ilovita zemina, Ti voda neodtecie a neodtecie. O to horsie ak tam mas podpovrchovu vodu a podobne prekvapenia. S trativodmi to je tak, niekde sa daju, niekde dost tazko. Ale v pripade, ak by bola zemina vazne nepriepustna, navrhoval by som to riesit presne tak ako pisali vyssie, rozdelit to na sekcie usadzovaciu a vsakovaciu, a pripadne este pod celou sachtou vykopat jamu, naplnit drenaznym strkom a podobne. Alebo nejakym smerom takto vykopat vykop aspon 1 - 1,5m hlboky, naplnit tym strkom na vsakovanie a zasypat. Dlzka vykopu zavisi od pody a od mnozstva vsakovanej vody. Oddelit strk textiliou samozrejme. Da sa to urcite vyspekulovat, ale treba vediet ake su podmienky ako som pisal na zaciatku. A kazdopadne ten napad s rozdelenim na tretinky je dobry a treba to urobit tak.

Aha, a este by som dodal, ze ak mas niekde v blizkosti studnu, tak na to treba davat dost pozor. Studna, ak je dobre spravena, by mala byt z vrchu zaizolovana proti priesakom podpovrchovej vody, ale tak to Ti asi nik nezaruci. Idealne ak nikde v okoli nie je ziadna studna. Aspon budes mat istotu ze nic neznecistis :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru