Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem obkopání a uložení potrubí u starého RD

180 let ??? To se usedlo víc jak dostatečne, no s výkopy vetšího rozsahu u základu, bych byl, teda víc jak opatrnej, s vysušovaním taktéž.

Tyto hlinené, kamenné stavby, buď ponecháš v stavu jakém jsou, co se týka izolací, vlhkosti muriva, prizpúsobíš svúj život té stavbe, nebo to zbouráš a postavíš nové. Pokusy o kompromis jsou zbytečné a marné.

Po počátečném nadšení jak to vynovuješ, následne budeš sledovat jak tvá práce a peníze vycházej navniveč, jak nové omítky vlhnou, plesnivejí, olupují se a berou skázu, jak pleseň u podlah a koutú se sezonne objeví, zmizí a znovu objeví. Jak podlahy se kroutí, jsou chladné, jak okna se rosí a jejich povrchová úprava jde vniveč.

U techto staveb je nutné se podrídit. Nábytek nesmí být až k podlaze, skríne neprirážet k stenám, nechávat prostor u sten 10 cm i víc. Kouty musí ostat volné a vzdušné. Snaha vysušit murivo vyšší teplotou v místnosti, zpúsobí urychlení odparu z povrchových vrstev, tvorbu vrstvičky solí ve vnirní podpovrchové strukture, následne oddelení, olupováni omítek. Nad mnoha desítkami tun vlhkého bordelu, maskovaného coby zdi, nemáš šanci vyhrát.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny