Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem K autorádiu správné repro?

Ahoj, na rovinu říkám, že nejsem technik. Mám felicii 1.3MPi a v ní nové autorádio Pioneer DEH-1320MP - http://autoradia.heureka.cz/pioneer-deh-1320mp/spe cifikace/ a jelikož ty 130mm repráčky nemají vůbec žádné basy, tak bych chtěl aby tam aspoň něco bylo. Nemusí to být žádná tucárna a tak jsem si našel http://www.mall.cz/reproduktory/magnat-edition-216 ?v=391316
Je mi jasné, že budu muset rozšiřovat díru a další vyvrtat, jen nevím, jestli to to autorádio utáhne bez zesilovače? Nebo doporučujete nějaké jiné a levné repro? Myslíte, že bude problém to zapojit? Díky za pomoc :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To je blbost, basujou i 13cm měniče, když zesílíš basy nebo zapneš loudness. Spíš nemáš vytlumený dv…
Martin79 16.09.2012 22:30
Martin79
Díky za informaci. Koukal jsem a asi je dobré dveře polepit tou tlumící hmotou. Sice moc nechápu pro… poslední
mamoskar 17.09.2012 00:12
mamoskar

To je blbost, basujou i 13cm měniče, když zesílíš basy nebo zapneš loudness. Spíš nemáš vytlumený dveře. Prodávají se tlumící hmoty ve spreji, nebo speciální nalepovací tlumení, vypadá to jako ipa. Sám jsem to dělal v Octávii, zvuk se podstatně zlepšil.
Ale 16,5cm repro je samozřejmě lepší.

Ještě dodatek:
Ty Magnaty z toho tvého odkazu jsou trochu předimenzovaný (tedy spíše hodně), mohou hrát hlasitě, ale než je koupíš, podívej se na jejich citlivost, tedy pokud ji výrobce uvádí (měl by). Pokud mají méně než 89dB/W, nekupuj je, moc hlasitě by nehrály. Nebo je kup a k nim zesilovač s 50W RMS na kanál (ten Pioneer má tak 4x20W RMS a to ještě bůhví jestli).
Ty Magnat Edition 213 jsou akorát, i když to jsou tedy 13cm repro.

Díky za informaci. Koukal jsem a asi je dobré dveře polepit tou tlumící hmotou. Sice moc nechápu proč, ale zkusím to. Našel jsem na netu i jen malé čtverečky 25x25cm, ale zase v nějakém článku psali, že tím mají být dveře pokryty nejméně ze 70%. U těch magnatů uvádí na netu citlivost 90dB a téměř totožné komponentní Pioneery vzhledově i cenově mají 89dB.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru