Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kotel Protherm KTZ24 - slabý výtok teplé vody

Kouknu teda asi na to večer, chtěl jsem udělat takový teoretický "předprůzkum".

Myslím si, že to brzdí určitě kotel( tři kohoutky - kuchyň +2 koupelny se chovají totožně), i když mi právě není jasné, co v něm.

Podle mého je přece v zásobníku teplé vody:
1. spirála z trubky, kterou proudí horká topná voda a ohřívá tím vodu v zásobníku. Tahle horká spirála samozřejmě na sebe nabaluje za ty leta spousty vodního kamene, který se asi taky loupe a padá na dno zásobníku, navíc je na dně taky spousta černého "bahna".

2. vstup studené vody rovnou ve dně zásobníku - ten kdyby se náhodou přicpal tím bordelem, co leží na dně, tak by to přece ten tlak vody (5atmosfér?) snadno profoukl.

3. výstup teplé vody je sice naspodu zásobníku, ale představuju si (nebo jsem viděl někde namalované), že je tam trubka, která vede až skoro na vršek zásobníku, aby odtékala pořád jen teplá voda, i když do spodu zásobníku pořád proudí studená. Takže tahle výstupní trubka (má délku možná 50cm) by se snad mohla ucpat?

Nebo je tam nějaká komplikovaná soustava přepážek aby se nemohla mísit nově příchozí studená voda s už ohřátou - a tam by se něco přicpalo (jako ve výfuku auta?) ?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny