Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Myčka neohřívá vodu

Dobrý den všem. Mám tři roky starou myčku AEG-Electrolux 65410Vi. Dosud běžela bez problémů, pečuju o ní a nevypadala unaveně, až do včerejška. Po mycím programu zůstalo nádobí mokré, v myčce nerozpuštěný mycí prostředek a studená voda (nebylo jí tam moc). Takže: myčka netopí a neohřívá vodu. Poradí někdo, co s tím? (Co jsem se tak díval po internetu, je pravděpodobnější studený spoj nebo vadné relé na PCB, než topné těleso).
Díky za radu!

Řešení:

Vyřešeno. :-)
Skutečně i u mne bylo na vině relé - nechází se na PCB a ta se nachází ve dveřích. Čili rozmontovat dveře, odpojit PCB pd desky ovladače (User Board) a vyndat PCB. Identifikovat problém (relé bylo v místě kontaktů mírně tmavší) a vyletovat. Sehnat náhradu - v mém případě RAS-1215, naletovat, připojit zpět, zadělat dveře a hle - ono to funguje. ::)
Fotodokumentaci jsem bohužel nepořídil. Snad příště - relé jsem koupil hned dvě (jedno stálo celých 30kč). Teď už jen vymyslet, co s ušetřenými penězi za servis....

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, mám myčku Medelstor (Ikea) a problém je, že neohriva vodu (program normálně jede a dokonč… nový
Lukasok 19.03.2024 00:43
Lukasok
Byla to fuška, ale podařilo se to vyřešit. Byla to jedna z těch tepelných pojistek u topné spirály,… poslední
Lukasok 21.03.2024 21:14
Lukasok

Dobrý den, mám myčku Medelstor (Ikea) a problém je, že neohriva vodu (program normálně jede a dokončí ho). Po spuštění diagnostiky, mi myčka hlásí chybové kódy i50, i54 a i64. Relé jsem proměřil a ok, vizuálně je také ok. Topné těleso má 30 ohmů, takže ok. Tlakový spínač je čistý, proměřit jsem ho nedokázal, ale vypadá ok. Co je mi však záhadou, že při zapnutém programu (i v klidovém stavu), je na přívodních drátech do topného tělesa konstantně 30-40 voltů (220 to během programu nedá - takže problém bude někde tady), ale neměla by tam být 0, když relé nesepne? Netušíte někdo, co by s tím mohlo být? Napadá mě, že je v háji deska. Díky za případné rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru