Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nevýhody krbových kamen s teplovodním výměníkem

Mám ještě otázku . Jestliže máte plynové topení , proč tam máte 16 °c ? Chápu že máte asi špatnou dispozici pro vytápění dřevem. Ale ta vložka , určitě ušetří dost peněz a než ji vybourávat a dávat jinou .Nebylo by lepší zateplit. Pak nejen že ušetříte peníze za plyn nebo množství dřeva , ale určitě se zlepší tepelná pohoda- sníží se teplotní rozdíly mezi místnostmi. To by jste viděl co udělá 10cm polyše nebo vaty :-)
A ještě k těm prity .Rozhodně bych si nevybral ty s trojuhelníkovým topeništěm .Topeniště by mělo byt čtverhrané nebo obdelník .Aby jste dobře využil topeniště - zarovnal ho poleny.Nedívejte se moc na vykon v KW .To jsou často zajímavá čísla , ale vyrobci mají u podobnych vyrobku ruzná čísla. Pro mě je duležitější velikost topeniště a kolik dřeva stopím za den - kolik kW a kolikrát musím naložit topeniště .Zda musím přikladat po 3 nebo 5 hod atd.
Jinak na prity jsem nečetl moc pozitivní reference.Pry tam musí přikladat každou hodku a to se mě nezdá moc dobré pro vytápění.To jste otrokem . To znamená , rychlý ohen - je teplo a když to vyhasne , tak je zima.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny