Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem motor jawa 550

Prosím o radu mám motocykl Jawa 550 po renovaci a elektro v pohodě fungovalo do doby než jsem vyměnil žárovku v předním světle 6V 15W/15W již jsem vyzkoušel dvě , každou koupenou jinde a efekt stejný. na původní s prasklým jedním vláknem svítí i vzadu žárovka 12V 5W a klakson houká. při nových klakson jen houkne a nic ,zadní sotva žhaví. napětí na prázdno 6-12V dle otáček odběr 2,9A ,ale napětí klesne na 3V i při vysokých otáčkách. zkušebně se žárovkou 6V 25W/25W je efekt stejný slabší 6V 10W/10W se nedá ve dvouvláknu sehnat . je to slabým magnetem který je možno nějak posílit ,nebo závitový zkrat obě vinutí mají 2,1 ohmu . na zapalování je napětí 7V .

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Chtělo by to odpojit drát ze svorky 55 (jestli se nepletu)v motoru. Sundal bych parabolu a vytáhl pa…
edyss 24.08.2012 16:45
edyss
ahoj odpojil jsem a připojil přímo efekt stejný . pokud odpojím 5w tak již svítí normálně ,měřením p… poslední
Peru 25.08.2012 10:10
Peru

Chtělo by to odpojit drát ze svorky 55 (jestli se nepletu)v motoru. Sundal bych parabolu a vytáhl patici se žárovkou. Odpojil bych dráty z patice a na jeden kontakt předního světla připojit jeden kontakt zadní žárovky a na druhý kontakt předního světla připojit druhý kontakt zadní žárovky. Zadní žárovka se nesmí nikde dotýkat kostry. Potom ukostřit žárovku předního světla pomocí patice. Připojit samostatný drát na svorku 55 a po nastartování dotknout se jednoho či druhého kontaktu a napsat, jak to svítí. Přední žárovka musí být 6v/15W/15W a zadní 6v/5W.

ahoj odpojil jsem a připojil přímo efekt stejný . pokud odpojím 5w tak již svítí normálně ,měřením proudu napětí jsem se dostal na max 12 W výkonu a má být 20W proto asi ty problémy. do předního světla jsem dal samostatně zapínanou žárovku 24V 4W jako obrysovku a ta svítí víc sama jak jak hlavní společně s koncovým. pokud tam dám 12V okamžitě shoří.instalaci jsem zkontroloval je nová a dle schematu jen tam není zminovaná cívka nebo usměrnovač. předem děkuji za názor nebo radu jak obnovit výkon

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru