Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přezimování bazénu?

Zajímalo by mě, zda někdo nemáte podobný bazén (nadzemní, foliový).

Dal by se nechat přes zimu venku? Samozřejmě odpojit a uklidit filtraci, vypustit vodu (buď pod trysky nebo úplně), zakrýt plachtou...

Přijde mi, že nejvíc škod hrozí právě při balení, vybalování, přenášení apod.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vypustit vodu pod vratnou trysku, odpojit filtraci , vysypat písek vypláchnout a uklidit. Do bazénu…
pařez 21.08.2012 20:09
pařez
Takhle přesně stejně dopadla péče o nadzemní bazen u nás. První 3 roky jsme do bazénu dávali velký n… poslední
TNT 21.08.2012 23:15
TNT

Vypustit vodu pod vratnou trysku, odpojit filtraci , vysypat písek vypláchnout a uklidit. Do bazénu dávám plast lahve do půlky plné vody a plast. kanystr od chloru. Kvůli ledu( prý není nutné , ale dělám to), Bazén jsem 1 rok přikrýval plachtou, ale stejně ji furt vítr bral i když na ni viselo 20 flašek s vodou. Nebo ji aspoň strhnul do bazénu. A pořát plácala a dělalo to rámus. Tak už to na zimu nezakrývám,. Na jaře vyčerpu vodu bazén vymyju napustím novou vodou a jedu znovu. 1 bazén to takhle vydržel 8 let,s jednou plachtou pak se roztrhl plech okolo. druhý bazén mám 3rok a zatím v pohodě. Je to zkušenost moje a 4 známých ,kteří to dělají stejně.

Takhle přesně stejně dopadla péče o nadzemní bazen u nás. První 3 roky jsme do bazénu dávali velký nafouklý balon na sud a to zakryli plachtou, potom přišlo zhodnocení, že to zabezpečení nemá valnou účinnost. Folii jsme měnili po 7 letech, průběžně hadice, je dobrý mít náhradní hadice a upevnění po ruce, rok po roku ty hadice zhodnotit a raději je vyměnit dřív než přijít k (skoro-)prázdnému bazénu či tu havárii s únikem vody způsobit nějakým banálním úkonem. Cokoliv co je z plastu příslušenství (na čištění) a co nemusí být venku (náhradní díly) tak to před sluncem skrýt, déle to pak vydrží.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru