Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přezimování bazénu?

Zajímalo by mě, zda někdo nemáte podobný bazén (nadzemní, foliový).

Dal by se nechat přes zimu venku? Samozřejmě odpojit a uklidit filtraci, vypustit vodu (buď pod trysky nebo úplně), zakrýt plachtou...

Přijde mi, že nejvíc škod hrozí právě při balení, vybalování, přenášení apod.

Předmět Autor Datum
Můžu se zeptat v práci, ale to jsou kecy prodavačů. Každopádně, nejlepčí a nejjednodušší a nejspolel…
Redsnake 20.08.2012 20:49
Redsnake
Mě by spíš zajímala osobní zkušenost "normálních" lidí... :-)
rokator 20.08.2012 21:30
rokator
konkrétně s tímhle bazénem zkušenosti nemám, ale bál bych se mrazu, aby nepoškodil folii. Znám i lid…
Redsnake 20.08.2012 21:44
Redsnake
Vypustit vodu pod vratnou trysku, odpojit filtraci , vysypat písek vypláchnout a uklidit. Do bazénu…
pařez 21.08.2012 20:09
pařez
Takhle přesně stejně dopadla péče o nadzemní bazen u nás. První 3 roky jsme do bazénu dávali velký n… poslední
TNT 21.08.2012 23:15
TNT
Máme sice jiný typ(plech + vložená folie), ale používáme tento postup. Plachtu používáme pouze na p…
petr_s 21.08.2012 22:13
petr_s

Můžu se zeptat v práci, ale to jsou kecy prodavačů. Každopádně, nejlepčí a nejjednodušší a nejspolelivější by bylo bylo zavolat si prodejci. Já vím, můžeš mi říct, že to by pak diskuze postrádala smysl, ale určitě poradí ochotně a odborně.

Vypustit vodu pod vratnou trysku, odpojit filtraci , vysypat písek vypláchnout a uklidit. Do bazénu dávám plast lahve do půlky plné vody a plast. kanystr od chloru. Kvůli ledu( prý není nutné , ale dělám to), Bazén jsem 1 rok přikrýval plachtou, ale stejně ji furt vítr bral i když na ni viselo 20 flašek s vodou. Nebo ji aspoň strhnul do bazénu. A pořát plácala a dělalo to rámus. Tak už to na zimu nezakrývám,. Na jaře vyčerpu vodu bazén vymyju napustím novou vodou a jedu znovu. 1 bazén to takhle vydržel 8 let,s jednou plachtou pak se roztrhl plech okolo. druhý bazén mám 3rok a zatím v pohodě. Je to zkušenost moje a 4 známých ,kteří to dělají stejně.

Takhle přesně stejně dopadla péče o nadzemní bazen u nás. První 3 roky jsme do bazénu dávali velký nafouklý balon na sud a to zakryli plachtou, potom přišlo zhodnocení, že to zabezpečení nemá valnou účinnost. Folii jsme měnili po 7 letech, průběžně hadice, je dobrý mít náhradní hadice a upevnění po ruce, rok po roku ty hadice zhodnotit a raději je vyměnit dřív než přijít k (skoro-)prázdnému bazénu či tu havárii s únikem vody způsobit nějakým banálním úkonem. Cokoliv co je z plastu příslušenství (na čištění) a co nemusí být venku (náhradní díly) tak to před sluncem skrýt, déle to pak vydrží.

Máme sice jiný typ(plech + vložená folie), ale používáme tento postup.

Plachtu používáme pouze na podzim, v době padání listí, na zimu ji sundáme. Bazén před prvními mrazy (někdy i po prvních) vysajeme, propláchneme filtraci (písek nevyhazujeme - má životnost min. 2 roky), snížíme hladinu pod skimmer, zazátkujeme vratnou trysku, filtraci s trubkami uložíme v garáži. Do bazénu nalejeme zazimovací roztok. Do vody vložíme pár PETek s pískem, voda se nedoporučuje, protože když zmrzne, láhve pozbývají účinku. Vloni jsme ale PETky nedávali a také se nic nestalo.
Na jaře namontujeme zpátky filtraci, dopustíme vodu, vysajeme, použijeme klasický postup bazénové chemie a za 2-3 dny je voda jak nová.

Postup funguje mnoho let bez problémů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru